Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή τη θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής του επιτυχίας «Φτηνά τσιγάρα» ο Ρένος Χαραλαμπίδης βρέθηκε στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ όπου μίλησε -, μεταξύ άλλων - για την πορεία του στο χώρο, τις σκληρές κριτικές που δέχτηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά και τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του Mega, Κάτι τρέχει με τους Δίπλα

«Αυτοί που με θάψανε δεν μίλησαν ποτέ. Ένας δεν βγήκε να αναθεωρήσει. Να πει, "ρε παιδί μου, μήπως δεν ήταν έτσι;" Ήμουν πολύ νέος και πληγώθηκα. Είναι σαν ερωτικές απογοητεύσεις της εφηβείας πάρα πολύ. Ξέρεις τι είναι να διαβάσεις σε μια μεγάλη εφημερίδα ότι "ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι απλά ένα ψώνιο"; Και να το διαβάζει όλη η Ελλάδα. Τι θα πεις "δε με νοιάζει"; Και να είσαι 29 ετών», είπε ο γνωστός ηθοποιός τονίζοντας, όμως, ότι «δε σταμάτησα γιατί εμένα η φύση μου είναι η καλλιτεχνική δημιουργία, δεν μπορώ να σταματήσω, δε γίνεται να σταματήσω». 

Διαβάστε ακόμη: Ρένος Χαραλαμπίδης: «Αν ξαναζούσα τη ζωή θα χόρευα περισσότερο και θα έκανα λιγότερο σεξ»

Στη συνέχεια είπε πως «Τότε υπήρχε το περιβόητο τρικάμερο, ένα είδος τηλεόρασης σε πλατό που θεωρούνταν χαμηλής καλλιτεχνικής ποιότητας. Δηλαδή ήταν ένα σετ με τρεις κάμερες και έπαιζαν οι ηθοποιοί. Κάτι τέτοιο βεβαίως ήταν και το «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» το οποίο και θεωρούνταν δεύτερης ποιότητας».

«Μην βλέπουμε τις τεράστιες επιτυχίες, αλλά να βλέπουμε τις διαχρονικές επιτυχίες. Ας πούμε έκανα το σίριαλ "Με τα παντελόνια κάτω" το 2013, είχε αδιανόητη τηλεθέαση και ξεχάστηκε. Είχε 70% τηλεθέαση. Η μεγαλύτερη μου δηλαδή τηλεοπτική επιτυχία είναι μια επιτυχία που όλοι ξεχάσαμε. Το γιατί μένει κάτι διαχρονικό αποτελεί αίνιγμα. Κανείς δεν ξέρει, αλλιώς θα το κάναμε συνέχεια», εξήγησε.

Σε ερώτηση αν είχε ενοχή με την επιτυχία του σίριαλ «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» που προβλήθηκε από το Mega την τηλεοπτική σεζόν 1999-2000, ο Ρένος Χαραλαμπίδης απάντησε: 

«Είχα πάρα πολύ μεγάλη ενοχή με τη συμμετοχή στο "Κάτι τρέχει με τους δίπλα" την οποία μου την έβγαλε ο δημιουργός του σίριαλ, Βασίλης Νεμέας που ήταν σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Αυτός με ξεμπλόκαρε».

Τόνισε δε πως «εκείνη την εποχή γυρίζονταν τρομερές ποιοτικές παραγωγές, οι οποίες ξεχάστηκαν. Πανάκριβα σίριαλ εποχής με ηθοποιούς καταξιωμένους του θεάτρου με σοβαρά προφίλ που έκαναν τηλεθέαση και χάθηκαν στο ποτάμι της λήθης, ενώ σειρές σαν τη δικιά μας, που ήταν χαμηλού προϋπολογισμού, έμειναν. Το «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» επαναλήφθηκε πέρσι στην καραντίνα μεσημέρι και έκανε αδιανόητη τηλεθέαση είκοσι χρόνια μετά».

Τέλος, δε δίστασε να παραδεχτεί πως έχει παίξει και σε δουλειές που δεν ήταν καλές, τονίζοντας, όμως, ότι «εγώ ήμουν καλός και έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA