Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ινκόγκνιτο συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μπορεί τελικά να είναι αυτή που θα βγάλει από την καμινάδα της Παιανίας «λευκό καπνό». Πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη  είναι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή ή επενδυτών στο Open και το νέο σενάριο θέλει, εκτός από το δίδυμο Μπάκου - Καϋμένακη, στο κανάλι να εισέρχεται μετοχικά και τρίτος επιχειρηματίας, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη ισχυρή παρουσία στον χώρο των εγχώριων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι συζητήσεις πλέον έχουν προχωρήσει αρκετά, ωστόσο «αγκάθι» παραμένει το θέμα του management το οποίο κρίνει αφενός τη «γραμμή» ενός τηλεοπτικού σταθμού αφετέρου τις βασικές επιλογές στο πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη: Βαλάντης: Ξέσπασε κατά του Survivor - «Μετάνιωσα, δεν έχω παράπονο από την παραγωγή, έχω θυμό - Ντροπή τους»

Στοχευμένες κινήσεις στο Open

Προς το παρόν το βασικό τρίδυμο των στελεχών του Open δηλαδή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Λάτσιος, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Χρήστος Παναγιωτόπουλος αλλά και η διευθύντρια προγράμματος Χρύσα Μασούρου πορεύονται στη λογική του «Σεμνά και ταπεινά» με στοχευμένες κινήσεις τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία. Τα τρία στελέχη έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα καθώς οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές φέρεται να έχουν δώσει διαβεβαιώσεις ότι η είσοδός τους στον σταθμό θα συνοδευτεί από φρέσκο χρήμα και κατά συνέπεια επενδύσεις στο πρόγραμμα. 

Όσον αφορά στην ενημέρωση τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν στην Παιανία. Ο Μάνος Νιφλής και η Χρύσα Φώσκολου είναι το πιθανότερο δίδυμο για την ανάληψη της πρωινής ζώνης στη θέση του Άκη Παυλόπουλου που αποχωρεί με κατεύθυνση τον ΣΚΑΪ ενώ παρά τα σενάρια που θέλουν την Ευλαμπία Ρέβη να αναλαμβάνει την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου στη θέση της Φαίης Μαυραγάνη που επίσης αποχωρεί με προορισμό τον ΑΝΤ1 το όνομά της «παίζει» και για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου εφόσον τελικά αποχωρήσει ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Πολλές οι καραμπόλες στην ενημέρωση το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν και κινήσεις της τελευταίας στιγμής στην ψυχαγωγία.

Καλημέρης για νέο come back στην ΕΡΤ

Μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στην ηγετική πυραμίδα της ΕΡΤ θα παρθούν οι αποφάσεις για τον ενημερωτικό τομέα (ως γνωστόν η επόμενη σεζόν θα είναι εκλογική) της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ως γνωστόν μετά την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα ακολουθήσει προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης και ήδη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ακούγεται έντονα το όνομα του Τζώνη Καλημέρη ο οποίος έχει περάσει δύο φορές στο παρελθόν από υψηλές επιτελικές θέσεις στη Δημόσια Τηλεόραση.

Η τελευταία του παρουσία στα εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Open την οποία του ανέθεσε η Dimera πριν την έναρξη του σταθμού τον Μάιο του 2018 και αποχώρησε στο τέλος της πρώτης σεζόν λειτουργίας του καναλιού στα μέσα Ιουνίου του 2019. Όσον αφορά στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1 θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παραμονή του Δημήτρη Κοτταρίδη. Για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων όλα είναι ανοιχτά ακόμη και η μετακόμισή του από τις 21.00 στις 20.00.

Θα κάνει... λίφτινγκ η Καινούργιου

Περιορισμένης κλίμακας αλλαγές θα γίνουν την επόμενη σεζόν στην πρωινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα». Η σεζόν δεν κλείνει με τα επιθυμητά ποσοστά τηλεθέασης ούτε για την ίδια αλλά ούτε και για τον σταθμό αν και όλοι αναγνωρίζουν πως η χρονιά είχε εξαιρετικά σκαμπανεβάσματα στην τηλεθέαση της πρωινής ζώνης και βέβαια ο Alpha έγινε μετά από πολλά χρόνια και πάλι ανταγωνιστικός σε μια ζώνη που έχει εγκαταλείψει για πολλές σεζόν παίρνοντας αρκετές μέρες την πρωτιά.

Η Κατερίνα Καινούργιου μέσω της Barking Well Media έχει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Alpha. Την επόμενη σεζόν θα υπάρξει λίφτινγκ στην εικόνα της εκπομπής (σήματα, πλατό) ενώ ακούγεται έντονα το όνομα του Γρηγόρη Γκουντάρα για την ομάδα μπροστά από τις κάμερες. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να έχει τη δική της στήλη σε εβδομαδιαία βάση και με κοινωνικό περιεχόμενο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Τι γίνεται με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για το μέλλον της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στον ΣΚΑΪ μετά το «Love Island». Η αρχική συμφωνία της παρουσιάστριας με το κανάλι του Φαλήρου αφορά στην παρούσα φάση την παρουσίαση του ριάλιτι. Τα γυρίσματα ξεκινούν στα Κανάρια Νησιά τέλη Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο. Σε κάθε περίπτωση η παρουσιάστρια θα αξιοποιηθεί και σε άλλο πρότζεκτ του σταθμού στο β’ μισό της νέας τηλεοπτικής περιόδου που θα ξεκινήσει τον Γενάρη του ’23. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA