Μενού
  • Α-
  • Α+

Το «Παντρεμένοι με παιδιά», ένα από τα πιο επιτυχημένα αμερικανικά sitcom όλων των εποχών ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέα επεισόδια 25 χρόνια μετά το φινάλε. Ο Εντ Ο’ Νηλ (Αλ), η Κέιτι Σαγκάλ (Πέγκυ), η Κριστίνα Άπλγκεϊτ (Κέλλυ) και ο Ντέιβιντ Φαουστίνο (Μπαντ) φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τη Sony Pictures για να επιστρέψουν στους ρόλους που τους έκαναν διάσημους παγκοσμίως, αλλά ως κινούμενα σχέδια αυτή τη φορά, ελπίζοντας ότι θα κάνουν για ακόμα μία φορά το κοινό να δακρύσει από τα γέλια. 

Διαβάστε ακόμη: Τα σενάρια για το «διαζύγιο» Λιάγκα - Σκορδά και το παρασκήνιο με Αναστασοπούλου

Σε μια εποχή που τα reboot ή revival «κλασικών» σειρών του παρελθόντος ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην τηλεόραση με αρκετά, όμως, να απογοητεύουν τελικά τους φανατικούς θαυμαστές, ίσως, το γεγονός ότι θα δούμε την οικογένεια Μπάντι σε κινούμενα σχέδια να είναι ένα πανέξυπνο τρικ για να είναι... σα να μην πέρασε μια μέρα ή όσο χρονικό διάστημα αποφασίσουν οι δημιουργοί. 

Μην ξεχνάμε ότι η σειρά είχε κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 1987 και έριξε αυλαία το καλοκαίρι του 1997 μετά από 11 σεζόν και 259 επεισόδια, καθιστώντας τη σειρά μία από τις μακροβιότερες σειρές της prime time ζώνης στην Αμερική. Μάλιστα, ήταν επιτυχία από την πρεμιέρα κιόλας με το Fox να επαναπροβάλλει το πρώτο επεισόδιο ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της ίδιας νύχτας με την πρεμιέρα της σειράς με την κόρη Κέλλυ Μπάντι να κλέβει την παράσταση.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ούτε η Άπλγκεϊτ ούτε ο Φαουστίνο ήταν οι πρώτες επιλογές. Ο πιλότος της σειράς γυρίστηκε με άλλους νεαρούς ηθοποιούς, οι οποίοι τελικά, αντικαταστάθηκαν λόγω έλλειψης χημείας. Για την ιστορία να σημειωθεί πως ούτε ο Ο’ Νηλ ούτε η Σαγκάλ ήταν οι πρώτες επιλογές των παραγωγών.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το λουκ της Πέγκυ και της Κέλλυ ήταν κατά κύριο λόγο έμπνευση των Σαγκάλ και Άπλγκεϊτ, οι οποίες εμφανίστηκαν στην οντισιόν σχεδόν όπως συστήθηκαν και στο κοινό μέσα από τα επεισόδια της σειράς. Μάλιστα, η Σαγκάλ είχε φορέσει μια φουντωτή κόκκινη περούκα, ενώ ήταν εκείνη που επινόησε και το ιδιόμορφο περπάτημα της Πέγκυ με τα ψηλά τακούνια που λατρεύτηκε.  

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των 11 σεζόν η Σαγκάλ έμεινε στην πραγματικότητα τρεις φορές έγκυος, αλλά μόνο η μία ενσωματώθηκε και στο σενάριο με την Πέγκυ όσο και τη γειτόνισσα, Μάρσι, να κυοφορούν ταυτόχρονα. Ωστόσο, όταν η Σαγκάλ απέβαλε, άλλαξε και το σενάριο δείχνοντας πως όλα ήταν στη φαντασία του Αλ. 

Να σημειώσουμε πως η έχθρα του Αλ με τη Μάρσι (την υποδυόταν η Αμάντα Μπιρς) στη σειρά μόνο τυχαία δεν ήταν παρά εμπνευσμένη από την πραγματικότητα, αφού λέγεται πως οι δύο ηθοποιοί δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά στα γυρίσματα. 

Αρχικά, η σειρά ξεκίνησε με υπερβολικά μικρό budget με αποτέλεσμα στις πρώτες σεζόν οι πρωταγωνιστές να έχει χρειαστεί να φέρουν πράγματα δικά τους στα γυρίσματα. Αρκεί να πούμε ότι η Πέγκυ Μπάντι απέκτησε την κόκκινη περούκα που λάτρεψε το κοινό στην τρίτη σεζόν. Στις τελευταίες σεζόν, όμως, η κατάσταση έφτασε στο άλλο άκρο με το κόστος παραγωγής να έχει ανέβει τόσο πολύ που ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο δολάρια

Και επειδή μπορεί να αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται αυτό για μια σειρά χωρίς ειδικά εφέ ή πολλά εξωτερικά γυρίσματα, η απάντηση είναι ότι αφενός τα συνολάκια της Κέλλυ ήταν πανάκριβα αφετέρου το καυστικό χιούμορ της σειράς είχε προκαλέσει πολλές μηνύσεις, τις οποίες καλούνταν να πληρώσει η παραγωγή. 

Η πιο γνωστή περίπτωση είναι η μήνυση που υπέβαλε μια νοικοκυρά από το Μίσιγκαν, η οποία πέτυχα να αποσυρθεί επεισόδιο και να μην ξαναπροβληθεί στην Αμερική ποτέ ξανά μέχρι το 2002 και αφού είχε γίνει κάποιο μοντάζ. Η συγκεκριμένη κυρία, μάλιστα, είχε πληρώσει μέχρι και διαφημίσεις που καλούσαν σε μποϊκοτάζ της σειράς. Ωστόσο, τελικά, άθελά της εκτόξευσε τη δημοτικότητα της σειράς με αποτέλεσμα για πολλά χρόνια το καστ να της στέλνει ανθοδέσμη και να την ευχαριστεί για την τόση «διαφήμιση - δώρο» που τους έκανε. 

Γράμματα από εξαγριωμένους τηλεθεατές ήταν κάτι το σύνηθες, ενώ αξίζει να ειπωθεί πως η Κέλλυ συγκέντρωνε τις περισσότερες αρνητικές κριτικές τόσο από τηλεθεατές όσο και από χριστιανικές οργανώσεις με τους παραγωγούς να σφυρίζουν αδιάφορα και η ιστορία να τους δικαιώνει. Εξάλλου, ο αρχικός τίτλος της σειράς «Not The Cosbys» έδειχνε ξεκάθαρα το δρόμο που ήθελαν να χαράξουν, δηλαδή να προβάλλουν μια αντισυμβατική οικογένεια με την οποία, όμως και πάλι το κοινό θα μπορούσε να βρει σημεία αναφοράς και να ταυτιστεί. 

Πάντως, η σειρά παρά το γεγονός ότι σημείωνε υψηλή τηλεθέαση και ουσιαστικά, έβαλε το νεοσύστατο τότε δίκτυο FOX στον τηλεοπτικό χάρτη και ήταν υποψήφια επτά φορές για βραβείο Έμμυ, τελικά δεν κέρδισε καμία φορά το βραβείο. 

Η πρόθεση για reboot ή spinoff της σειράς υπήρχε χρόνια και μάλιστα, το 2016 είχε φτάσει μια ανάσα πριν την υλοποίηση. Βάσει των τότε σχεδίων το spinoff που θα προέκυπτε θα επικεντρωνόταν στη ζωή του Μπαντ ως ενήλικα πλέον, χωρισμένου με παιδιά, ο οποίος θα επέστρεφε στο πατρικό του με την πρώην συζυγό του. Ωστόσο, εκεί δε θα ήταν οι γονείς του, οι οποίοι βάσει σεναρίου θα είχαν κερδίσει τη λοταρία και θα βρίσκονταν στο Λας Βέγκας, κάνοντας μόνο γκεστ εμφανίσεις, όπως και η αδελφή του, Κέλλυ. 

Τελικά, το εν λόγω spinoff δεν πήρε το πράσινο φως ποτέ σε αντίθεση με το animated reboot που ετοιμάζεται εντατικά εδώ και ένα χρόνο και του οποίου παραγωγός θα είναι ο παραγωγός του Family Guy, Alex Carter. Τώρα όσον αφορά το που θα προβληθεί, έχει εκδηλωθεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από το FOX όσο και από το Hulu και το Peacock TV.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA