Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον «γόρδιο δεσμό» που προέκυψε από την αδυναμία μετάδοσης των αγώνων του Μουντιάλ από τον ΑΝT1+ προσπαθούν να λύσουν τα στελέχη του ομίλου με αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μαρούσι. Το καίριο ερώτημα που τέθηκε από την αρχή ήταν γιατί οι αγώνες δεν είχαν κανένα πρόβλημα στη μετάδοσή τους από την ελεύθερη συχνότητα σε αντίθεση με τη συνδρομητική πλατφόρμα. Η απάντηση βρίσκεται στο στήσιμο και το εύρος της χωρητικότητας της streaming πλατφόρμας, αλλά και την αντοχή της σε παράλληλα requests εισόδου. Με απλά λόγια η λειτουργία του ΑΝΤ1+ έπεσε γιατί δεν άντεξε την ταυτόχρονη είσοδο των συνδρομητών της.

Διαβάστε ακόμη: Ελένη Μενεγάκη - Ρούλα Κορομηλά: «Σαν ψέμα μου φαίνεται» - Θα συναντηθούν τηλεοπτικά μετά από 27 χρόνια

To πρωί της Τετάρτης αποφασίστηκε όλοι οι αγώνες να κατευθυνθούν στην ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1 (με ταυτόχρονη μετάδοση από τον ΑΝΤ1+ εφόσον καταστεί εφικτό) με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες εκπομπές να φύγουν από το πρόγραμμα του σταθμού. Στις συσκέψεις που έγιναν στο Μαρούσι παρουσία – σύμφωνα με πληροφορίες του Reader – του CEO για τις δραστηριότητες του ομίλου ΑΝΤ1 στην Ελλάδα Γιάννη Παπαχρήστου, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου των ΑΝΤ1 TV, Μακεδονία TV και ΑΝΤ1 Studios Γιώργου Λεβέντη εξετάστηκε το ενδεχόμενο «πακέτο» των αγώνων να κατευθυνθεί στο Μακεδονία ΤV λύση που δεν προκρίθηκε λόγω σοβαρών νομικών προβλημάτων που αφορούν στη φυσιογνωμία του σταθμού. Ως γνωστόν από το 2018 το Μακεδονία TV με απόφαση του ΕΣΡ εκπέμπει με προσωρινή άδεια θεματικού ψυχαγωγικού σταθμού μέχρι να προκηρυχθούν οι θεματικές άδειες.

Όμως δεν μπορεί να εκπέμπει ενημερωτικό/δημοσιογραφικό πρόγραμμα. Εάν αυτό συμβεί θεωρείται βέβαιο πως οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα προσφύγουν άμεσα στο ΕΣΡ προβάλλοντας την αιτιολογία του αθέμιτου ανταγωνισμού. Για τον λόγο αυτό δεν βγήκε στον αέρα του Μακεδονία τον Ιανουάριο του 2021 η εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη που προετοιμαζόταν εβδομάδες νωρίτερα. Πάντως, η έναρξη του Μουντιάλ σαφώς και ευνοεί τον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου στους πίνακες τηλεθέασης. Την Τρίτη 22/11 ο ΑΝΤ1 ανέβηκε στην πρώτη θέση της τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 18 – 54 με 16% και κατέλαβε τη δεύτερη στο σύνολο με 15,2% και μόλις μια μονάδα διαφορά από το πρώτο Mega (16,2%). Ενδεικτικά ο βραδινός αγώνας Γαλλίας – Αυστραλίας κατέλαβε την 3η θέση του ημερήσιου τηλεβαρόμετρου της Nielsen με 21,6% στο σύνολο του κοινού (941.000 τηλεθεατές) και 25,9% στο δυναμικό κοινό 18 - 54. 

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μενεγάκη – Κορομηλά 

Μια ακόμη επιτυχία για την Ελένη Μενεγάκη μετά τη συνέντευξη με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η παρουσιάστρια εξασφάλισε την πρώτη συνέντευξη της ομοκάναλής της Ρούλας Κορομηλά και παρά το γεγονός ότι υπήρξε αντίστοιχο αίτημα και από άλλες εκπομπές του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε μια πρώτη συνεννόηση μεταξύ συνεργατών των δύο παρουσιαστριών και στη συνέχεια κατ' ιδίαν επικοινωνία Κορομηλά – Μενεγάκη, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για το πλαίσιο της συνέντευξης που θα γίνει ζωντανά την Παρασκευή 25/11 στην «Ελένη». Η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε στον «αέρα» της εκπομπής της την πρωτοβουλία να πάρει η ίδια την Ρούλα Κορομηλά τηλέφωνο. «Την πήρα τηλέφωνο, το σήκωσε και ξεκινήσαμε να μιλάμε λες - δεν μιλήσαμε πολύ γιατί έπεσε το σήμα - και μιλάγαμε χρόνια… Μιλήσαμε για 5-6 λεπτά, γιατί ήταν σε γύρισμα και έπεσε το σήμα». Ήδη σχεδιάζεται από το επιτελείο της Ελένης Μενεγάκη και αφιέρωμα στη Ρούλα Κορομηλά. 

Η πρώτη συνάντηση Μενεγάκη – Κορομηλά έγινε τον Μάϊο του 1996 με πρωτοβουλία των συνεργατών της Ελένης που είχε ήδη αναλάβει την παρουσίαση του «Πρωινού Καφέ» από το φθινόπωρο του 1995 και έγινε για τα πεντάχρονα τότε γενέθλια της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, η οποία ξεκίνησε το 1991 με πρώτη παρουσιάστρια την Ρούλα Κορομηλά. Την αρχική αμηχανία διαδέχθηκε η συγκίνηση με αποτέλεσμα τα νούμερα τηλεθέασης να ξεπεράσουν το 40%. Η επόμενη συνάντηση ήταν λίγους μήνες μετά. Η Ελένη Μενεγάκη ανταπέδωσε την επίσκεψη της Ρούλας και εμφανίστηκε στο τελευταίο «Μπράβο Mega» εκείνης της σεζόν στη Σύρο, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Φεγγάρια Καθρέφτες». Έκτοτε δεν υπήρξε συνάντηση αν και οι δύο κυρίες συνυπήρξαν για ένα διάστημα στον Alpha όταν η Ρούλα Κορομηλά είχε την ευθύνη κάποιων ψυχαγωγικών εκπομπών και η Ελένη Μενεγάκη την παρουσίαση της «Ελένης». Πάντως η φημολογούμενη «κόντρα» μεταξύ των δύο παρουσιαστριών ήταν στο αντίστοιχο πλαίσιο του «Βίσση – Βανδή» εκείνης της εποχής και τροφοδοτήθηκε από τα μίντια, κυρίως από τα Lifestyle έντυπα.

Στασιμότητα στο Open 

Η εδώ και πολλές εβδομάδες φημολογούμενη διακοπή της εκπομπής «Εμείς» της Ίνας Ταράντου που απλώς επιβεβαιώθηκε ήταν η αφορμή για την έναρξη νέων συζητήσεων στο Open. Tο ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται στις μελλοντικές κινήσεις της ιδιοκτησίας που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της. Budget για την επόμενη χρονιά αν και σε λίγες ημέρες ξεκινά ο Δεκέμβρης δεν έχει οριστεί (σ.σ. έχουν γίνει οι προκαταρκτικές συζητήσεις) με αποτέλεσμα να μην γίνεται καμία κίνηση για παραγγελία προγραμμάτων για το β' μισό ή την επόμενη σεζόν. Τώρα όσον αφορά στο μέλλον της Ίνας Ταράντου, παραμένει στο δυναμικό του σταθμού καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι και τον επόμενο Ιούνιο, ωστόσο, η επόμενη μέρα για τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής είναι αυτή τη στιγμή αβέβαιη αν και γίνονται προσπάθειες κάποιοι εξ αυτών να αξιοποιηθούν σε άλλες εκπομπές του καναλιού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA