Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα αλλαγή στο Twitter ετοιμάζει το νέο αφεντικό, Ελον Μασκ, ο οποίος αναμένεται να εισάγει ένα μπλε, ένα γκρι και ένα χρυσό «τικ» για τους επαληθευμένους λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνει το κοινό ότι το μπλε τικ ή αλλιώς «σημάδι ελέγχου» θα αφορά επαληθευμένους προσωπικούς λογαριασμούς, το χρυσό θα αφορά εταιρείες, ενώ το γκρι προορίζεται για τις κυβερνήσεις, χωρίς να προσδιορίζεται για το αν ισχύει και για κρατικές υπηρεσίες ή άλλους κρατικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμα: Ελον Μασκ: Κόβει ταξιδιωτικά τιμολόγια, wifi και προνόμια στο Twitter - Προσέλαβε διαβόητο χάκερ

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση, θα ξεκινήσουμε προσωρινά την επαλήθευση την Παρασκευή την επόμενη εβδομάδα. Χρυσό τικ για εταιρείες, γκρίζο τικ για κυβερνήσεις, μπλε για ιδιώτες (διασημότητες ή όχι) και όλοι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα πιστοποιούνται χειροκίνητα πριν ενεργοποιηθεί ο έλεγχος. Επώδυνο, αλλά απαραίτητο», έγραψε ο Μασκ. Εως σήμερα, περισσότεροι από 400.000 λογαριασμοί του Twitter διαθέτουν μπλε σύμβολο, το οποίο τούς χαρακτηρίζει ως αυθεντική πηγή. Ο ίδιος όμως δεν διευκρίνισε αν η νέα υπηρεσία επαλήθευσης θα είναι μέρος της premium υπηρεσίας του μέσου, Twitter Blue, η οποία χρέωνε 7,99 δολάρια για ένα... μπλε τικ όταν επαναλειτούργησε αυτόν τον μήνα, προκαλώντας ένα κύμα fake λογαριασμών, καθώς οι χρήστες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να παριστάνουν εταιρείες όπως η Tesla για λιγότερο από 10 δολάρια. Τελικά το σύμβολο αποσύρθηκε.

Η αλλαγή που εισάγει ο Μασκ έρχεται λίγο αφότου ανακοινώθηκε η επανενεργοποίηση των απαγορευμένων λογαριασμών στην πλατφόρμα από την επόμενη εβδομάδα. Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προσφέρει «γενική αμνηστία» στους λογαριασμούς που έχουν ανασταλεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είχαν παραβιάσει το νόμο ή δεν είχαν «εμπλακεί σε κατάφωρη ανεπιθύμητη αλληλογραφία».