Μενού
antarktiki
Ανταρκτική | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα βουνό, που φέρνει σε «πυραμίδα», εντοπίστηκε κάτω από τον πάγο στην Ανταρκτική, γεγονός που προκάλεσε αρκετά σχόλια στα social media, ενισχύοντας παράλληλά τις θεωρίες συνωμοσίας για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως σημειώνει η βρετανική «Express», πρόκειται για κομμάτι από την οροσειρά Ellsworth, η οποία είναι η υψηλότερη στην Ανταρκτική και εκτείνεται σε μήκος 400 χιλιομέτρων. Ωστόσο, αν κάτσει κάποιος να το δει από την πάνω πλευρά του, χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από το νότιο τμήμα της οροσειράς, μπορεί να παρατηρήσει αρκετά την ομοιότητα με τις πυραμίδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου μέσου, μπορεί να δει ότι η κορυφή του βουνού να βγαίνει  μέσα από το χιόνι, με μία μάλιστα να «φέρνει» αρκετά στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Τι αναφέρουν ειδικοί για το φαινόμενο

Ο δρ Μιτς Ντάρσι, γεωλόγος στο Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες στο Πότσνταμ, δήλωσε στο IFL Science σχετικά με το «περίεργο» εύρημα: «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν βραχώδεις κορυφές που ξεπροβάλλουν πάνω από τον πάγο».

«Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη κορυφή, αποτελεί καθαρή σύμπτωση το σχήμα της "πυραμίδας". Από την άλλη, δεν είναι και κάτι το παράξενο ως σχήμα, οποτε δεν πρόκειται για κάποια "ειδική σύμπτωση» πρόσθεσε παράλληλα.

«Εξ ορισμού, πρόκειται για ένα nunatak (σ.σ. παγετωνικό νησί), το οποίο είναι απλώς μια κορυφή βράχου που προεξέχει πάνω από έναν παγετώνα ή ένα στρώμα πάγου. Αυτή εδώ έχει το σχήμα πυραμίδας, αλλά αυτό δεν την καθιστά ανθρώπινη κατασκευή».

Σάλος στα social media

Όπως είναι λογικό, όταν οι χρήστες του διαδικτύου, αλλά και οι υπόλοιποι άνθρωποι, δουν κάτι παράξενο, θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Στο ίδιο μήκος κύματος, δεν λείπουν και οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το συμβάν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας χρήστης στα social media, ο οποίος έκανε λόγο πως την «πυραμίδα» την κατασκεύασαν οι «Illuminati».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA