Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μια ειδικός στα ταξίδια, αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά που ποτέ δεν θα μας πουν οι αεροπορικές εταιρείες, όπως το ποια θέση είναι η καλύτερη για να ταξιδέψουμε σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.

Σύμφωνα με την ειδικό, όσο περίεργο και αν ακούγεται οι πιο ασφαλείς θέσεις είναι αυτές που δεν είναι τόσο άνετες, όπως για παράδειγμα η μεσαία θέση στην τελευταία σειρά του πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Σε περίπτωση συντριβής αυτή η θέση είναι η πιο ασφαλής.

Απευθείας πτήσεις

Επίσης, προτείνει να επιλέγουμε απευθείας πτήσεις όποτε αυτό είναι δυνατόν, όχι μόνο για ταχύτερα ταξίδια αλλά και πιο ασφαλή.

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της απογείωσης ή της προσγείωσης. Έτσι, με μια πτήση περνάμε τη διαδικασία μονάχα μια φορά. 

Το σωσίβιο

Πρέπει πάντα να ελέγχουμε ότι υπάρχει σωσίβιο στη θέση μας. Όχι, επειδή το αεροπλάνο μπορεί να μην είναι εξοπλισμένο, αλλά μερικοί επιβάτες παίρνουν τα σωσίβια φεύγοντας μαζί τους.

Έτσι, σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορεί να μην έχετε ένα. Επίσης, τα καθίσματα είναι αποσπώμενα και αν χρειαστεί χρησιμοποιούνται ως σωσίβια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA