Μενού
Φάκελος με ευρώ
Φάκελος με ευρώ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα νέο trend έχει καταλάβει τις τελευταίες ημέρες το TikTok, προκαλώντας τους χρήστες να συμμετέχουν στην «πρόκληση των 100 φακέλων», μία μέθοδο με την οποία κανείς εξοικονομεί χιλιάδες ευρώ σε μερικούς μήνες.

Αυτή η πρόκληση βασίζεται στην εκθετική αποταμίευση, δηλαδή στην αποταμίευση ενός ποσού σε τακτικά διαστήματα, το οποίο αυξάνεται με κάθε προσθήκη, όπως γράφει η NY Post. Για την οργάνωση αυτής της μεθόδου, το νέο trend προκαλεί τους ανθρώπους να αριθμήσουν 100 φακέλους, από το 1 έως το 100.

Από εκεί, η διαδικασία απλουστεύει. Κάθε μέρα, πρέπει να βάζεις στους φακέλους, με την αριθμητική σειρά, ποσό που αντιστοιχεί στον σειριακό τους αριθμό, δηλαδή 1 ευρώ για τον φάκελο ένα, 2 για τον 2ο, 10 για τον 10ο και ούτω καθεξής.

@budgetwithmilly

Replying to @roseannmetcalfe hi you can get the booklet in my profile and good luck with the challenge 🩷

♬ original sound - Budget With Milly

Η πρόκληση των 100 φακέλων

Το ατού αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν καταλαβαίνεις πότε μάζεψες τόσα χρήματα. Ξεκινά με μικρές «απώλειες», ενώ με τον καιρό συνηθίζεις να προσαρμόζεις στα έξοδά σου στα ολοένα αυξανόμενα ποσά.

H πρόκληση υπόσχεται ότι σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, θα έχετε βάλει στην άκρη πάνω από 5.000 ευρώ.

«Όπως και οι άλλες μέθοδοι εξοικονόμησης χρημάτων, υπάρχει μια αίσθηση διασκέδασης που προστίθενται σε κάτι που θα έπρεπε ήδη να κάνετε», δήλωσε ο Jack Howard, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής στρατηγικής της Ally Financial.

«Όταν η εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται "πρόκληση", μπορεί να αποτελέσει κίνητρο, ειδικά όταν έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 5.000 ευρώ σε μετρητά», πρόσθεσε.

Για ποιους δεν κάνει η πρόκληση

Πρέπει να σημειωθεί βέβαια, πως αυτή η μέθοδος δεν είναι για όλους σύμφωνα με τον κ. Howard και άλλους ειδικούς. Για να έχει πιθανότητες ένα άτομο να την ολοκληρώσει, πρέπει να είναι «στοχοκατευθυνόμενο», και να μπορεί να ζυγίσει σωστά τα οικονομικά του.

Συγκεκριμένα, πρέπει κανείς να κατανοεί τα μακροπρόθεσμα οφέλη αυτής της πρόκλησης, που στόχο έχει τόσο την οικονομία, όσο και την περικοπή των περιττών εξόδων.

Άλλοι προειδοποιούν να μην καταθέτετε τόσα πολλά μετρητά, αν ξεπερνούν τις οικονομικές σας δυνατότητες, και επ ουδενί εάν τα χρειάζεστε για την εξόφληση χρεών όπως οι οφειλές της πιστωτικής κάρτας και οι λογαριασμοί.

Μπορεί να μην είναι «ρεαλιστικό» να αφιερώσετε τόσα μετρητά όσα απαιτούν οι φάκελοι, «ειδικά όταν εισάγετε διψήφια νούμερα», σημείωσε η ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού Andrea Woroch.

Όπως λέει, είστε υπόλογοι μόνο στον εαυτό σας, και γι' αυτό συνιστά να προσαρμόσετε το ποσό ώστε να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

«Σε τελική ανάλυση, είναι μια άλλη μόδα που δεν προωθεί μια βιώσιμη πρακτική αποταμίευσης και τα 5.000 ευρώ δεν είναι εγγυημένα», είπε, τονίζοντας ότι η πρόκληση δεν θα λειτουργήσει απαραίτητα για όλους.

Αντ' αυτού, προτείνει την άμεση αποταμίευση σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου, έτσι ώστε να επωφελείστε και από τα επιτόκια της τράπεζας.

Δείτε επίσης:

Διάσημοι Έλληνες που ερωτεύτηκαν μέσα σε ριάλιτι - Οι τρεις σχέσεις που δεν χάλασαν

Ο κακός χαμός με τα λάθη στο Bridgerton - Μπότοξ, ακρυλικά νύχια και μακιγιάζ προκαλούν αντιδράσεις

Η Κριστίνα Αγκιλέρα έμεινε κυριολεκτικά μισή - Όργιο φημών ότι έχασε κιλά λόγω Ozempic

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA