Μενού
  • Α-
  • Α+

εΝΤην έγκριση για την πραγματοποίηση 3ης δόσης του εμβολίου της αναμένεται να ζητήσει η Pfizer. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η φαρμακοβιομηχανία θα καταθέσει το αίτημά της στην FDA τον Αύγουστο, με το αιτιολογικό ότι η 3η δόση αυξάνει ακόμη περισσότερο το ανοσολογικό φορτίο στον ανθρώπινο οργανισμό, έναντι του κορoνοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους 15 έως 17 ετών

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε εθελοντές και υποστηρίζει ότι η 3η δόση είναι ασφαλής για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με την Pfizer, η 3η δόση εμβολιασμού αυξάνει τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων από πέντε έως 10 φορές, σε σύγκριση με το αρχικό εμβόλιο, δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας, Μάικλ Ντόλστεν.

Η εταιρεία συγκεντρώνει περισσότερα δεδομένα, ώστε να καταθέσει τον φάκελο με το αίτημά της στην FDA.Όπως αναφέρουν πηγές, το πλάνο προβλέπει τη λήψη της 3ης δόσης σε διάστημα έξι με οκτώ μήνες μετά τις δύο αρχικές.

Η Pfizer έχει ενημερώσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν αποκλείεται, αμέσως μετά την FDA στις ΗΠΑ, να κατατεθεί ανάλογο αίτημα και στις Ευρωπαϊκές αρμόδιες υπηρεσίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA