Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους ηλικίας 15 έως 17 ετών που θα εμβολιαστούν με τα σκευάσματα mRNA της Pfizer και της Moderna

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός: Οι 82 δήμοι της Ελλάδας με τα χαμηλότερα ποσοστά - Οι «πρωταθλητές» στην Αττική

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται ταχύτατα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε την απόφαση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών, καθώς θεωρήθηκε πως μεταδίδουν τον κορονοϊό ευκολότερα από τα παιδιά. «Ένας καλός λόγος για να εμβολιαστούν τα παιδιά είναι για να συνεχίσουν να έχουν σχολείο. Ο δεύτερος καλός λόγος είναι όσο και αν είναι σπάνιο να έχουμε κακή έκβαση, δεν είναι μηδέν ο κίνδυνος», δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας. 

Εμβολιασμός στο σπίτι 

Ταυτόχρονα, την Τρίτη 6 Ιουλίου ξεκίνησαν και οι πρώτοι εμβολιασμοί κατ΄ οίκον. Πρώτος που έλαβε το σκεύασμα ήταν ο 93χρονος κ. Νίκος στην Κρήτη. Σύμφωνα με το creta24.gr, Κινητές Μονάδες Εμβολιασμών έκαναν πρεμιέρα στην Κρήτη, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» και της προσπάθειας για εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flena.borboudaki%2Fposts%2F10159367036754320&width=500&show_text=true&height=733&appId

Yπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, από την Κρήτη όπου είχε βρεθεί, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει ότι από την 6η Ιουλίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν: «Κατ' εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Ιουλίου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν» είχε πει ο κ. Κικιλιας από το Ηράκλειο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA