ΥΓΕΙΑ
23/03/2022 15:09

Κορονοϊός: Η Moderna ζητά έγκριση για τη χορήγηση εμβολίου σε νήπια

Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει άδεια από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για άδεια χρήση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 6 ετών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Η Moderna ζητά έγκριση για τη χορήγηση εμβολίου σε νήπια
Το εμβόλιο της Moderna (Πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει άδεια από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για άδεια χρήση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 6 ετών. Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού είναι σχετικά μικρή στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως έδειξε η κλινική δοκιμή της Moderna, η οποία ωστόσο επισήμανε ότι τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα με αυτά που αναφέρονται σε ενήλικες που έχουν λάβει δύο δόσεις όσον αφορά την πρόληψη της λοίμωξης από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου προλαμβάνουν το 38% των συμπτωματικών κρουσμάτων στις ηλικίες 2 έως 5 ετών και 44% σε παιδιά έξι μηνών έως δύο ετών. Το εμβόλιο της Moderna θα μπορούσε να είναι το πρώτο που εγκρίνεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη για παιδιά κάτω των 5.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Με το βλέμμα στους ετήσιους επανεμβολιασμούς – Τι θα γίνει με την 4η δόση

Υπενθυμίζεται πως η Pfizer είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία όμως ανέβαλε την απόφαση μέχρι να λάβει πρόσθετα δεδομένα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ο εμβολιασμός με δύο δόσεις είναι λιγότερο αποτελεσματικός στα νήπια από ό,τι στους ενήλικες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί τροποποίηση της κλινικής δοκιμής ώστε να συμπεριλάβει και τρίτη δόση.

Μέχρι σήμερα το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί μόνο για ενήλικες στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη έχει λάβει πράσινο φως για την ηλικιακή ομάδα 6-11 ετών. ενώ το αντίστοιχο εμβόλιο mRNA της Pfizer χρησιμοποιείται στις ηλικίες 5 ετών και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΑΙΔΙΑ MODERNA PFIZER ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ