Μενού
nero
Γυναίκα πίνει ένα ποτήρι νερό | @Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι απλές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα μπορεί να είναι αποτελεσματικές στη μείωση του κινδύνου επιβλαβών θρόμβων στο αίμα. Το ποτό που θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο είναι ήδη στη βρύση της κουζίνας σας και δεν είναι άλλο από το νερό.

Μιλώντας στη βρετανική express ο γιατρός Sunni Patel δήλωσε ότι το νερό αποτελεί την πιο προσιτή επιλογή που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θρόμβωσης βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα αποτρέπει και την αφυδάτωση.

«Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθά στη διατήρηση του σωστού όγκου του αίματος και προάγει τη βέλτιστη κυκλοφορία του αίματος. Η επαρκής ενυδάτωση εξασφαλίζει την ομαλή ροή του αίματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας τις πιθανότητες σχηματισμού θρόμβων. Το νερό βοηθά στην αραίωση της συγκέντρωσης ορισμένων συστατικών στο αίμα, όπως το ινωδογόνο και τα αιμοπετάλια, τα οποία εμπλέκονται στο σχηματισμό θρόμβων» εξηγεί ο γιατρός.

«Η επαρκής ενυδάτωση διατηρεί αυτά τα συστατικά σε βέλτιστα επίπεδα, μειώνοντας την πιθανότητα θρόμβωσης» σημειώνει στη συνέχεια, τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της αφυδάτωσης στον οργανισμό μας.

«Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το αίμα σας πιο παχύρρευστο και πιο επιρρεπές σε θρόμβους» εξηγεί ο γιατρός και προσθέτει ότι «η επαρκής πρόσληψη νερού υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία των νεφρών, η οποία τους επιτρέπει να φιλτράρουν τα απόβλητα και τις τοξίνες από το αίμα σας».

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα

Όσον αφορά την ποσότητα νερού που πρέπει να πίνετε για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη, δεν είναι τόσο απλό. Ο γιατρός μοιράστηκε ότι παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, τα κιλά, το επίπεδο δραστηριότητας, το κλίμα και η γενική υγεία παίζουν ρόλο.

Και πρόσθεσε: «Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη καθολική σύσταση, μια γενική οδηγία που αναφέρεται συχνά είναι να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η κατευθυντήρια γραμμή μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους και οι ατομικές ανάγκες σε νερό μπορεί να διαφέρουν».

«Μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση για τον καθορισμό της πρόσληψης νερού είναι να ακούτε τα σήματα δίψας του σώματός σας. Η δίψα είναι ένας μηχανισμός που βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών, οπότε το να πίνετε όταν αισθάνεστε διψασμένοι είναι γενικά μια καλή ένδειξη ότι χρειάζεστε ενυδάτωση».

* Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.