Μενού
kounoupi
Κουνούπι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο καιρός ζεσταίνει και τα κουνούπια κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους. Τσιμπούν συνήθως τα ζεστά βράδια, προκαλώντας φαγούρα και αρκετές φορές πρήξιμο. Παράλληλα όμως προτιμούν ανθρώπους με συγκεκριμένες ομάδες αίματος.

Εάν ανήκετε στην ομάδα αίματος 0, τότε ο δρ. Amir Khan έχει άσχημα νέα για εσάς. Μιλώντας στην εκπομπή Lorraine του ITV, ανέφερε: «Τα κουνούπια προτιμούν ορισμένες ομάδες αίματος. Τους αρέσει περισσότερο η ομάδα αίματος 0, έπειτα ακολουθεί η Α και είναι λιγότερο πιθανό να προτιμήσουν την ομάδα αίματος Β».

Σύμφωνα με το express.co.uk ο δρ. Khan δεν είναι ο μόνος που επισημαίνει την ομάδα αίματος 0 ως την αγαπημένη των κουνουπιών, καθώς έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Medical Entomology, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα.

Άλλοι παράγοντες που προσελκύουν τα κουνούπια

Ωστόσο, άλλοι ερευνητικοί φορείς και δεδομένα έχουν τροφοδοτήσει πολλές εικασίες. Αντί για τις ομάδες αίματος, πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι η πιθανότητα να είναι κανείς «μαγνήτης κουνουπιών» έχει να κάνει περισσότερο με τις οσμές του δέρματος και τη μικροβιακή χλωρίδα.

Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για τσιμπήματα θα μπορούσε να είναι το φύλο, σύμφωνα με τον δρ. Amir Khan. Όπως αναφέρει, τα κουνούπια είναι πιο πιθανό να τσιμπήσουν γυναίκες. Εάν ανήκετε στις ομάδες με υψηλότερο κίνδυνο, ο γιατρός συστήνει να διατηρείτε τα τσιμπήματα καθαρά και να χρησιμοποιείτε αντιισταμινική κρέμα.

Ο ίδιος προσθέτει: «Αν σας τσιμπήσει, πλύνετε καλά με σαπούνι και νερό και μπορείτε να βάλετε κάποια αντιισταμινική κρέμα. Θα έχετε φαγούρα για λίγο, αλλά θα σταματήσει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA