Μενού
farmaka
Φάρμακα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η συνέχιση της απαγόρευσης των εξαγωγών και η επέκταση της λίστας αρχίζει και αποδίδει αποτελέσματα, καθώς φάρμακα, τα οποία ήταν εξαφανισμένα επί μήνες από την ελληνική αγορά, εμφανίζονται εκ νέου σταδιακά στο φαρμακείο, προς όφελος των ασθενών που αγωνιούν για την εξασφάλιση της θεραπευτικής τους αγωγής.

Αντιθέτως, τα λίγα φάρμακα για τα οποία άρθηκε η απαγόρευση των εξαγωγών πριν από δύο μόλις μήνες, σήμερα αυτά είναι ήδη εξαφανισμένα, καθόσον, όσοι τα εξήγαγαν, δεν σεβάστηκαν την αγωνία του Έλληνα ασθενούς, για την εξασφάλιση της θεραπευτικής του αγωγής.

Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό, τι πρόκειται να συμβεί στην περίπτωση που αρθεί η απαγόρευση για τα 130 αποθεματοποιημένα είδη φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως μετά επιτάσεως ζητά ο κ. Σκυλακάκης, προκειμένου να μπορέσουν να εξαχθούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα φυσικά να εξαφανιστούν εν συνεχεία από την ελληνική αγορά.

Τα παραπάνω αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε σημερινή του ανακοίνωση, μετά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ).

«Δεν μας πτοούν»

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι η λάσπη, οι συκοφαντίες και η παραπληροφόρηση για τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Γραμματέα του Π.Φ.Σ. δεν πτοούν τον αγώνα που δίνουν, γιατί πάνω από οποιαδήποτε επιχειρηματικό συμφέρον, είναι η εξασφάλιση της θεραπευτικής αγωγής του πολίτη και η διασφάλιση της Δημοσίας Υγείας.

«Άλλωστε οι δηλώσεις του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων στα ΜΜΕ ότι “οι ελληνικές φαρμακαποθήκες ενώνοντας τις δυνάμεις τους από ασήμαντες έγιναν σημαντικές, καταφέρνοντας να ανοίξουν τις πόρτες μεγάλων οίκων του εξωτερικού εξασφαλίζοντας μεγάλες παραγγελίες”, επιβεβαιώνουν την προτεραιότητα που δίνει στην εξαγωγική επιχειρηματική δραστηριότητα των φαρμακαποθηκών, σε σχέση με την εξασφάλιση της επάρκειας στην ελληνική αγορά φαρμάκου, ως οφείλει να πράξει σύμφωνα με τον νόμο και με τις αρχές λειτουργίας των φαρμακαποθηκών», αναφέρει ο ΠΦΣ.

Και προσθέτει: «Δεν θα επιτρέψουμε ο Έλληνας ασθενής να γίνει όμηρος οικονομικών συμφερόντων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ζητάμε το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Φ. να επικεντρωθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο των φαρμακαποθηκών εκείνων που αποθεματοποιούν ποσότητες χιλιάδων σκευασμάτων - ειδικά μετά την τελευταία απαγόρευση - με την προσδοκία ότι αυτή θα αρθεί το προσεχές διάστημα. Ματαιοπονεί ο κ. Σκυλακάκης στην προσπάθειά του από υπόλογος να καταστεί τιμητής».

Βολές

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του ΠΣΦ, το προεδρείο του, εκτόξευσε βολές εναντίον την ηγεσίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ): «Ο ΠΦΣ ξέρει ή δεν ξέρει ότι φαρμακεία-μέλη του κάνουν συστηματικά άμεσες -παράνομες- εξαγωγές ή έμμεσες μέσω “τσαντάκηδων”, με τη μέθοδο “σκούπας” και ακόμα πιο παράνομες; Αν το ξέρει πραγματικά, με ποιο ηθικό πλεονέκτημα δείχνει με το δάχτυλο τις φαρμακαποθήκες, όταν δεν έχει πρώτα καθαρίσει τον δικό του Σύλλογο;», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι φαρμακαποθηκάριοι.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.