Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έμπρακτη στήριξή της στο μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός εκφράζει η Hellas Direct, συμμετέχοντας στον θεσμό της #GivingTuesday. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει στις 30 Νοεμβρίου το 10% όλων των πωλήσεών της στους σκοπούς του Δεσμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς #GivingTuesday, που αποτελεί πλέον ένα μεγάλο κίνημα φιλανθρωπίας σε όλο τον κόσμο, γιορτάζεται την πρώτη Τρίτη μετά από την εμπορική ημέρα Black Friday, σηματοδοτώντας το πνεύμα προσφοράς για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και το νέο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δεσμού, ένας στους τρεις Έλληνες ζει στα πρόθυρα της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί στερούνται βασικούς πόρους. Η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο σε πολλούς τομείς, όπως καταγράφει ο Δείκτης Ποιότητας Ζωής του ΟΟΣΑ (OECD Better Life Index). Μεταξύ άλλων, αυτοί του εισοδήματος και πλούτου, της στέγασης, των κοινωνικών σχέσεων, της προσωπικής ασφάλειας, της εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, καθώς και της εργασίας.

H Hellas Direct συμμετέχει στην #GivingTuesday προσφέροντας 10% όλων των συμβολαίων ασφάλειας της 30ης Νοεμβρίου στον Δεσμό. Γιατί για κάθε €1 που δωρίζει κάποιος στον Δεσμό, δημιουργείται και επιστρέφεται αξία €9,2 για την κοινωνία.

Χάρη στο έργο του Δεσμού, 215.752 ωφελούμενοι έχουν καλύψει βασικές τους ανάγκες ενώ 800 κοινωφελείς οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα λαμβάνουν τακτική υποστήριξη. Σχεδόν το σύνολό τους, ποσοστό 96%, θεωρεί ότι ο Δεσμός είναι άκρως απαραίτητος για την κάλυψη των αναγκών του. Το οικονομικό αποτύπωμα της δραστηριότητας του Δεσμού για την κοινωνία είναι €13.000.000.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA