Μενού
ekloges-neolaia
Εκλογές | Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)
  • Α-
  • Α+

Σε λίγα 24ωρα ανοίγουν οι κάλπες. Η αγωνία των υποψηφίων στο κατακόρυφο. Θα δουν αν τελικά τα χρήματα που «επένδυσαν» προεκλογικά σε διαφημιστική καμπάνια και σε συγκεντρώσεις έπιασαν τόπο και εξελέγησαν.

Σημασία ωστόσο για τους πολίτες δεν έχει το πριν αλλά το μετά των εκλογών. Σημασία δεν έχει το «θα» αλλά αυτό που το συνόδευε να υλοποιηθεί. Σημασία δεν έχει να χαιρετάς έναν προς έναν αυτούς που συναντάς στο καφενείο, στη λαϊκή, στο πεζοδρόμιο ή στην προεκλογική εκδήλωση αλλά να συνεχίσεις να τον χαιρετάς και μετά τις εκλογές.

Το μεγάλο παράπονο των ψηφοφόρων είναι πως τους ξεχνάνε αμέσως μετά τις εκλογές. Όπως λένε χαρακτηριστικά «τώρα θα ξαναπεράσουν από εδώ μετά από τέσσερα χρόνια». Επίσης και σε αυτές τις εκλογές πολλοί υποψήφιοι για να προσελκύσουν πιο μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος να καταφέρουν να πείσουν τους νέους να πάνε να ψηφίσουν καθώς άλλοι υποψήφιοι «επενδύουν» στους «δεδομένους» ψηφοφόρους… Στα ΚΑΠΗ, στις εκκλησίες, στα καφενεία κ.α.

Είτε αυτοί είναι συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι που θέλουν απλά να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους είτε είναι αυτοί που έχουν «όφελος» μέσα από ένα «ρουσφέτι» το οποίο δυστυχώς «ζει και βασιλεύει» στην Ελλάδα του 2023.

Ωστόσο, πιστεύω ότι η νέα γενιά των ψηφοφόρων μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη των φετινών εκλογών. Αισθάνεται παραγκωνισμένη. Πολλοί νέοι αισθάνονται απογοητευμένοι. Λένε πως στην πραγματικότητα κανείς δεν έχει κάτσει να ακούσει, να καταγράψει τις ανησυχίες των νέων. Κάποιοι εξ αυτών σκέφτονται να ψηφίσουν τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα. Όχι γιατί τα πιστεύουν πραγματικά αλλά είναι ένα «δυνατό» μήνυμα στα κόμματα εξουσίας.

Θεωρούμε λανθασμένα πως οι νέοι που θα πάνε να ψηφίσουν για πρώτη ή δεύτερη φορά δεν έχουν πολιτική «ωριμότητα»… Θεωρούμε πως επειδή είναι η γενιά που είναι από το πρωί ως το βράδυ «κολλημένη» σε ένα κινητό δεν έχει παράλληλα ανησυχίες για το «αύριο»… Οι νέοι όμως γνωρίζουν τα προβλήματα του σήμερα… Αρκετοί λένε θα ψηφίσουν με όσα γίνονται στον τομέα της Παιδείας…

Το στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η Παιδεία και το Εργασιακό με επίκεντρο τη νέα γενιά… Να «επενδύσει» στη μεταστροφή των νέων στην τεχνολογία… Μιλάμε για τεχνητή νοημοσύνη… Για την καθημερινότητα μας που καθορίζεται εν μέρει μέσα από εφαρμογές σε κινητά…Η επόμενη κυβέρνηση να «επενδύσει» στο να επιστρέψουν οι νέοι Έλληνες που σπουδάζουν στο εξωτερικό στην πατρίδα τους.

Να μπορούν εδώ να βρουν τη δουλειά που θέλουν με βάση τις γνώσεις τους… Με βάση τις ανάγκες και τα θέλω της νέας γενιάς ψηφοφόρων να χαραχθούν νέες πολιτικές… Το μέλλον της Ελλάδας είναι η νέα γενιά των ψηφοφόρων… Αξίζει να επενδύσει κάποιος σε αυτή!