Μενού
velopoulos 6
Ο Κυριάκος Βελόπουλος. | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ένας ΣΥΡΙΖΑ διασπασμένος που έχει πάρει την κατηφόρα και χάνει συνεχώς έδαφος και ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μπορεί να καρπωθεί ούτε την δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση, ούτε τα προβλήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Μάλιστα ακόμη χειρότερα το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, πατώντας... σε δύο βάρκες στα τελευταία κρίσιμα νομοσχέδια, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους ίδιους τους ψηφοφόρους του, αλλά και σε όλους όσοι τον τελευταίο καιρό έβλεπαν με καλό... μάτι την επιστροφή «σπίτι τους». 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ενώ το τελευταίο 4μηνο όλες οι δημοσκοπήσεις έφερναν το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη στη 2η θέση, ενόψει ευρωεκλογών και με μαξιλαράκι ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως παρουσιάζεται ξανά στην 3η θέση! Και το χειρότερο όλων; 

Την «Ελληνική Λύση» να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Ναι καλά διαβάζετε... Την ώρα που τα δύο μεγάλα ονόματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς δεν μπορούν να βρουν βηματισμό, την ώρα που ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά «βράζουν στο ζουμί τους», στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας γίνεται «πάρτι». 

Η ακροδεξιά ρητορική καλπάζει στην κοινωνία και όπως φαίνεται όλο αυτό θα εκφραστεί στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές. Το κόμμα Βελόπουλου... φλερτάρει με το διψήφιο ποσοστό, ενώ αυτό της Νίκης με το πεντάρι! 

Στα παραπάνω προσθέστε και την Λατινοπούλου που ως... Φωνή Λογικής (αν είναι δυνατόν...) αρχίζει και «αχνοφαίνεται» στα γκάλοπ και όσο φτάνουμε στην ώρα της... κρίσης τα ποσοστά θα ανεβαίνουν. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί όπου είναι η μεγάλη της αναφοράς. Όχι μόνο η δική της όμως αλλά και του Βελόπουλου και της Νίκης. 

Οπότε μόνο τυχαία και χωρίς εξήγηση δεν είναι όλα όσα είδαμε το περασμένο διήμερο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παραδοσιακά οι ευρωεκλογές ευνοούν την λεγόμενη «χαλαρή ψήφο» και στην προκειμένη περίπτωση φαντάζει δεδομένο πως η Κυβέρνηση θα εισπράξει... αγανάκτηση και παράπονα στην κάλπη για μια σειρά θεμάτων, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς όπως τα χειρίστηκε. 

Τέμπη και ακρίβεια στην πρώτη γραμμή, ενώ σίγουρα τα νομοσχέδια για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα έχουν επίσης την τιμητική τους. 

 Όπως συνέβη και στο παρελθόν με πιο... μαύρη την περίπτωση της Χρυσής Αυγής, έτσι και τώρα φαίνεται πως ο «λαϊκισμός» θα καλπάσει. Άραγε περίπου τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές προβληματίζεται κανείς; Ή το βράδυ εκείνης της Κυριακής θα ψάχνουμε σύννεφα για να πέσουμε (πάλι);

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA