Μενού
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κάτι που είναι απολύτως λογικό, αφού αυτές οι τιμές είναι οι βαρύνουσες όσο αφορά την εξέλιξη κάθε εκλογικής διαδικασίας. Παράλληλα όμως με τις παραπάνω κατηγορίες, οι εταιρίες (οι περισσότερες τουλάχιστον) φροντίζουν να κάνουν άλλες δημοσκοπήσεις – ερωτήσεις που αφορούν την καθημερινότητα και την εκάστοτε επικαιρότητα. 

Συνήθως περνούν σε... δεύτερη μοίρα, αλλά έχουν δική τους σημασία κάθε φορά για το πως σκέφτεται ο κάθε ψηφοφόρος. Ειδικά την συγκεκριμένη εποχή που η παράσταση νίκης και η πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών δεν έχουν και τεράστια σημασία, αφού το πρώτο κόμματο ξέρουμε, ενώ η... μάχη για τη 2η θέση και μικρή σημασία έχει με βάση τα ποσοστά και στα όρια του στατιστικού λάθους είναι. 

Όμως μεγάλη σημασία έχουν τα ευρήματα της Metron Analysis, που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο MEGA για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κάθε Έλληνα πολίτη. 

Το 88% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών δεν υπάρχει η παραμικρή πρόοδος στο θέμα. Προσοχή. Δεν μιλάμε καν για ένα ηχηρό 50 ή 60%. Το 88% είναι συγκλονιστικός αριθμός και πάει κόντρα σε όσα... λέγονται και γράφονται από κάθε λογής επιτροπές και εκπροσώπους.

 Ενα 77% έχει αρνητικές γνώμες για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα. Άλλο τεράστιο ποσοστό, μόλις μερικούς μήνες μετά την... επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με μοναδικό στόχο να υπάρξει στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας. 

Το 72% φτάνει το ποσοστό αρνητικών γνωμών για τους χειρισμούς στο θέμα της ακρίβειας. Τα τρικ με τα «καλάθια της νοικοκυράς και του νοικοκύρη» δεν λύνουν το αληθινό πρόβλημα που υφίσταται και οι πάντες αντιμετωπίζουν καθημερινά στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει... κόκκινο, οι μισθοί εξαφανίζονται στα... μισά κάθε μήνα και οι σακούλες των σούπερ μάρκετ είναι μόνιμα μισοάδειες αφού κανείς δεν αντέχει να τις γεμίσει! Αυτή είναι και η πραγματικότητα που οφείλει μια κυβέρνηση με τόσο κραταιά ποσοστά να την αντιμετωπίσει. 

Με ουσία. Να διαβάσει σωστά τις δημοσκοπήσεις και να μην στέκεται στις διαφορές – μαμούθ από το δεύτερο κόμμα. Όποιο κι αν είναι αυτό. Τα αστακοκάραβα και τα... show του Κασσελάκη έξω από το στρατόπεδο ελάχιστους απασχολούν. 

Όχι φυσικά όσους αγωνιούν κάθε μήνα πως θα τα καταφέρουν. Οι... μόνιμοι πανελίστες που απλά ευλογούν γένια και στελέχη που λαϊκίζουν μόνο κακό κάνουν σε μια κυβέρνηση που έχει και νωπή και δυνατή λαϊκή εντολή να λύσει θέματα. Εχει στη φαρέτρα της σοβαρό προσωπικό να το κάνει.

 Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις στις επιμέρους ενότητες δείχνουν ξεκάθαρα πως «άλλο είναι η κοινωνία, άλλο η επικοινωνία». Καλό είναι άπαντες να το καταλάβουν!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA