Ο Ολυμπιακός, με γκολ της Βάσως Πλευρίτου στο 2.39' είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών, αφού επικράτησε 7-6 με της Ντουναϊσβάρος στον τελικό της Βουδαπέστης. Αυτό ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα Ευρώπης για την ομάδα του Πειραιά και η 4η ευρωπαϊκή κούπα για το πόλο γυναικών.
Eκτός από τις 2 Ευρωλίγκες (2015, 2021), έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι (2014) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015). Είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των «ερυθρόλευκων».
Παράλληλα, αυτό είναι το 2ο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στη «Μέκκα του Πόλο», τη Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.
- Κασσελάκης και Καμμένος «κρυφοκοιτάζουν» την Καρυστιανού - Πού «πατάνε» και γιατί θέλουν «πολιτικό γάμο»
- Ο «σφαγέας» της Άρτας: Από ένα κέρασμα στο καφενείο, σκότωσε έξι συγχωριανούς του
- «Γενέθλια ’86»: Η αυτοκτονία του Νίκου Σκυλοδήμου που έγινε τραγούδι
- Ρία Ελληνίδου: Η ξεχασμένη εμφάνιση στο «Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά» 12 χρόνια πριν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.