Ο Ολυμπιακός, με γκολ της Βάσως Πλευρίτου στο 2.39' είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών, αφού επικράτησε 7-6 με της Ντουναϊσβάρος στον τελικό της Βουδαπέστης. Αυτό ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα Ευρώπης για την ομάδα του Πειραιά και η 4η ευρωπαϊκή κούπα για το πόλο γυναικών.
Eκτός από τις 2 Ευρωλίγκες (2015, 2021), έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι (2014) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015). Είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των «ερυθρόλευκων».
Παράλληλα, αυτό είναι το 2ο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στη «Μέκκα του Πόλο», τη Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.
- Από τον Βώσακο του 2007 στη σημερινή τραγωδία: Η ημέρα που η Κρήτη έχασε ξανά πυροσβέστες
- «Άντε δρόμο»: Θύελλα αποδοκιμασιών για τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Λήμνο - Αρνήθηκαν και χειραψία
- Φωτιά σε Κρήτη, Λέσβο, Λακωνία - Live οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα
- «Άντε δρόμο»: Θύελλα αποδοκιμασιών για τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Λήμνο - Αρνήθηκαν και χειραψία
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.