Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αλήθεια είναι πως η ΕΡΤ ανέκαθεν δεν φημιζόταν για τα γρήγορα αντανακλαστικά και τις άμεσες αποφάσεις, επομένως μια πρόσληψη - απόλυση μέσα σε διάστημα 72 ωρών θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί «ρεκόρ» στην ιστορία της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η πρόσληψη και η απόλυση του Δημοσθένη Καρμοίρη πιθανότατα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού όλα συνέβησαν μέσα σε τρεις ημέρες...

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε την πρόσληψη του γνωστού δημοσιογράφου μέσω Twitter στις 24 Ιουλίου και σε λιγότερο από 72 ώρες μετά ανακοίνωσε την απόλυσή του, έπειτα από το απαράδεκτο σχόλιο σε μορφή χιούμορ για το... πώς βλέπουν οι Κορεάτες με τα σχιστά μάτια το μπαλάκι! Στις 24 Ιουλίου, λοιπόν, με το παρακάτω tweet η ΕΡΤ ανακοίνωνε την πρόσληψη Καρμοίρη ενώ την ίδια ημέρα ο γνωστός δημοσιογράφος ευχαριστούσε δημόσια τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που του έδωσε.

https://twitter.com/ertofficial_/status/1418782995494940673?ref_src=twsrc^tfw

Μέσα σε 72 ώρες από την πρόσληψη, ήρθε η στιγμή της απόλυσης. Ο Καρμοίρης πρόλαβε να μπει δύο φορές στο στόχαστρο, μία για το σχόλιο που αφορούσε την 6η θέση της Αννας Κορακάκη, σχόλιο που προκάλεσε την έκρηξη του αδελφού της και μία δεύτερη το πρωί της Τρίτης (27/7) με το σχόλιο για τους Κορεάτες. Κι αν για τον πρώτο ζήτησε δημόσια συγγνώμη, για το δεύτερο οι εξελίξεις τον πρόλαβαν.

Με μια λιτή ανακοίνωση, 72 ώρες μετά την πρόσληψη, η ΕΡΤ ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Δημοσθένη Καρμοίρη, κάνοντας λόγο για ρατσιστικό σχόλιο. «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης, με την οποία έγινε γνωστή η απομάκρυνση του γνωστού δημοσιογράφου και αφού προηγουμένως τα social media έκαναν «πάρτι» γύρω από την λανθασμένη ατάκα που οδήγησε ίσως στην πιο γρήγορη (;) απομάκρυνση στην ιστορία της ΕΡΤ.

Για όσους δεν θυμούνται ο Δημοσθένης Καρμοίρης ήταν πρωταγωνιστής, χωρίς να το θέλει, και σε ένα ακόμη περιστατικό, τον Μάιο του 2009, τότε που ανήκε στο δυναμικό του ΣΚΑΪ. Ηταν η στιγμή που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μόλις είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα ως προπονητής του Παναθηναϊκού, αποχώρησε live από το τηλεοπτικό παράθυρο, ενοχλημένος από την ερώτηση που του είχε κάνει ο Δημοσθένης Καρμοίρης για τη διαιτησία του αγώνα. Μια σκηνή που έγινε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεοπτικά μάτια, καθώς ήταν ελάχιστα λεπτά μετά το φινάλε του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και οι προβολείς ήταν στραμμένοι στις πρώτες δηλώσεις του Ομπράντοβιτς μετά τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA