Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο  Θοδωρής Ιακωβίδης συγκίνησε μεγάλη μερίδα του κόσμου με την εξομολόγησή του στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο αθλητής της άρσης βαρών ανακοίνωσε πως αποσύρεται εξαιτίας των δυσκολιών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκστρατεία μέσω του Instagram για να συγκεντρώσει followers και να αποκτήσει χορηγούς. Τελικά η προσπάθεια των χρηστών στα social media φαίνεται πως απέδωσε καρπούς αφού σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αρκετοί χορηγοί επικοινώνησαν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη και εξέφρασαν τη θέληση να βοηθήσουν.

Διαβάστε ακόμη: Θοδωρής Ιακωβίδης: Εκστρατεία μέσω Instagram για να γίνει influencer - 50.000 και πλέον followers σε λίγες ώρες

Οι υποψήφιοι χορηγοί φέρεται να επικοινώνησαν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη, εκφράζοντας την επιθυμία τους να συναντηθούν μαζί του όταν αυτός επιστρέψει στην Αθήνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κάτι τέτοιο αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο ο Ιακωβίδης να βρει την στήριξη και να πειστεί να συνεχίσει την καριέρα του, με στόχο να βρεθεί στο Παρίσι το 2024.

«Εκτοξεύτηκαν» οι followers 

Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς αφού οι followers του Θοδωρή Ιακωβίδη ξεκίνησαν από περίπου 3.000 και... εκτοξεύτηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Ενδεικτικά, μέχρι τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (31/7) έφτασαν τους 23.300 και συνέχισαν να ανεβαίνουν. Στις 19:50 οι ακόλουθοι του Θοδωρή Ιακωβίδη έφτασαν τους 43.900, στις 20:20 τους 48.100, στις 21:00 τους 52.900 και μετά τις 23:00 τους 70.300. 

Θοδωρής Ιακωβίδης: «Δεν αντέχω αυτή την κατάσταση»

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με… λυγμούς αναφέρθηκε στο αντίο του στο άθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά«Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα (φαινομενικά) καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω».

«Συγγνώμη εάν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια. Έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν το κίνητρό μου να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής. Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και τον στήριξαν, υπογραμμίζοντας πως ήταν το κίνητρο του για να συνεχίζει να μάχεται τα τελευταία χρόνια.

Παρέμβαση Αυγενάκη

«Συμφώνησα με τον Θοδωρή Ιακωβίδη να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την αποχώρηση του», δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, συμφώνησε με τον Θοδωρή Ιακωβίδη «να βρεθούμε ξανά, να βρεθούμε από κοντά αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Και να δούμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλες τις δυσκολίες».

https://www.youtube.com/watch?v=wZSEHBYO690

Το «αντίο» του Θοδωρή Ιακωβίδη προκάλεσε συγκίνηση στο Twitter αλλά και την αντίδραση του Πύρρου Δήμα που του ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως «είναι μεγάλες οι ευθύνες μου». 

Η ανάρτηση του Πύρρου Δήμα: 

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκιο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας. Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη.

https://twitter.com/Pyrros_Dimas/status/1421466505355669507?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/Pyrros_Dimas/status/1421466507159162882?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA