Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος «λύγισε» μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος της άρσης βαρών, στην κατηγορία των 96 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναφέρθηκε ο ολυμπιονίκης στο ίδιο αγώνισμα, Πύρρος Δήμας.

Διαβάστε ακόμη: Στέφανος Ντούσκος: Συγκινεί η σύντροφός του - «Μακάρι να ήμουν εκεί να σου έκανα την μεγαλύτερη αγκαλιά του κόσμου»

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας αθλητής που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό στα λεγόμενα «μικρά σπορ». Ο Πύρρος Δήμας με ανάρτησή του στο Twitter, ζήτησε συγγνώμη από τον Θοδωρή Ιακωβίδη για τα λάθη που του αναλογούν ως μέρος του ελληνικού αθλητικού, κάνοντας λόγο ότι έχει κάνει λάθη και έχει ευθύνες όπως όποιος προσπαθεί.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκιο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας. Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη.

https://twitter.com/Pyrros_Dimas/status/1421466505355669507?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/Pyrros_Dimas/status/1421466507159162882?ref_src=twsrc^tfw

Δήμας: «Εχει 1.000% δίκιο ο Ιακωβίδης»

Νωρίτερα ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας στο gazzetta.gr, αναγνώρισε το δίκιο του Θοδωρή Ιακωβίδη, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση που βίωσε ο Έλληνας αθλητής.

«Εχει δίκιο 1000% το παιδί. Πώς να συνεχίσει με αυτές τις συνθήκες; Την άρση βαρών τόσα χρόνια δεν την αντιμετώπιζαν όπως της άξιζε. Την πολέμησαν. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια τουλάχιστον υπάρχει μια επικοινωνία και συνεννόηση με έναν υφυπουργό (Αυγενάκης). Έχουν γίνει μικρά βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να βελτιωθεί η κατάσταση στο άθλημα. Είμαστε ακόμη στην αρχή» αναφέρει ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών.

Ξέσπασε ο Ιακωβίδης στο αντίο του: «Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση»

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με… λυγμούς στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγωνίσματός του αναφέρθηκε στο αντίο του στο άθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα (φαινομενικά) καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω».

«Συγγνώμη εάν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια. Έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν το κίνητρό μου να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA