Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Δημήτρης Παπανικολάου παραχώρησε μαζί με την σύζυγό του, Ελια Παπαηλίου, μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega «Χαμογέλα και πάλι» και μίλησε για πρώτη φορά δημόσια από τότε που έγινε γνωστό ότι διαγνώστηκε με σύνδρομο Ασπεργκερ. Ο μπασκετμπολίστας εξήγησε ότι βρίσκεται στο αρχικό στάδιο του αυτισμού, κάτι που ανακάλυψε μετά την επίσκεψή του σε ειδικό ψυχικής υγείας. «Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας. Όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα. Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο. Δεν μπορώ να χαλαρώσω, θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι».

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Παπανικολάου: Συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι πάσχει από Ασπεργκερ - Πώς τον βοήθησαν Αντετοκούνμπο και Γκάλης

Η σύζυγός του, Ελια Παπαηλίου μίλησε με συγκινητικά λόγια για την καθημερινότητά τους και είπε πως «τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Ασπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου κάποιες φορές γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση, λέγοντάς μου ότι ο σύζυγός μου ότι μπορεί να είναι στο φάσμα.

Δεν φοβήθηκα γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια. Στην καθημερινότητά του ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του, τον κουράζει αν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός».

Τέλος, ο Δημήτρης Παπανικολάου, αναφέρθηκε στο κλάμα του Νίκου Γκάλη, όταν του μίλησε για την ιστορία του. «Που να ζούσε και ο πατέρας μου, να του πω ότι έκανα τον Γκάλη να κλάψει. Που όταν έπαιζε ο Γκάλης, ο πατέρας μου με σήκωνε να κάνω το τηλεκοντρόλ για να τον δούμε».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA