Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο μπάσκετ κατέκτησε ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Πρίφτη. Στον τελικό του Σούπερ Καπ που διεξήχθη στην Πάτρα, οι «πράσινοι» επικράτησαν του Προμηθέα Πατρών με 92-83 και πανηγύρισαν την πρώτη κούπα της νέας σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγούνταν σταθερά με προβάδισμα 8-10 πόντων και συνάντησε δυσκολίες μόνο στην τελευταία περίοδο, όταν ο Προμηθέας ροκάνισε τη διαφορά και πλησίασε στους 4 πόντους.
Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και με «όπλο» την επιθετική πολυφωνία, έφτασαν στην επικράτηση. Θυμίζουμε ότι στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει το Λαύριο, ενώ ο Προμηθέας είχε αφήσει εκτός τελικού την ΑΕΚ.
Η κούπα αυτή έχει ξεχωριστή σημασία για τον Παναθηναϊκό, καθώς διευρύνει το σερί του «τριφυλλιού» σε 27 σερί σεζόν με τουλάχιστον ένα τρόπαιο. Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό ήταν ο Παπαπέτρου με 20 πόντους, ενώ MVP της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης.
- Τουρκικά ΜΜΕ: Τούρκοι γεμίζουν βαλίτσες με ψώνια από σούπερ μάρκετ της Ελλάδας
- Αρχεία Έπσταιν: Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν τον πρίγκιπα Άντριου σκυμμένο πάνω από γυναίκα στο πάτωμα
- Η ταινία και ο ρόλος για τα οποία διέγραψε το ΚΚΕ τον Μιμή Φωτόπουλο
- O «μακάβριος θρύλος» για τις δύο Καρυάτιδες στο μπαλκόνι της Αγίων Ασωμάτων
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.