Η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα, της οποίας το κρούσμα ντόπινγκ συγκλόνισε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, είχε τρία φάρμακα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων στο δείγμα που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως ανέφεραν οι New York Times.
Εκτός από τη θετική δοκιμή για το απαγορευμένο φάρμακο τριμεταζιδίνη (για τη στηθάγχη), το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το εργαστήριο της Στοκχόλμης, που ανέλυσε δείγμα της Βαλίεβα, βρήκε επίσης στοιχεία από δύο άλλα φάρμακα καρδιάς που δεν είναι στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών: hypoxen και L-Carnitine.
Οι New York Times επικαλέστηκαν έγγραφα που κατατέθηκαν στην πρόσφατη ακρόαση της Βαλίεβα και επιβεβαιώθηκαν από άνθρωπο που συμμετείχε σε αυτή.
«Πρόκειται για μια τριπλή ουσία – δύο από τις οποίες επιτρέπονται και μια που δεν επιτρέπεται», δήλωσε στην έκθεση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, Τράβις Τάιγκαρτ.
Ο Τάιγκαρντ πρόσθεσε ότι τα οφέλη ενός τέτοιου συνδυασμού «φαίνεται ότι στοχεύουν στην αύξηση της αντοχής, στη μείωση της κόπωσης και στην προώθηση της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στη χρήση οξυγόνου».
- FT: Το Ιράν εξετάζει επιθέσεις στην Ευρώπη – Ποιοι αμερικανικοί στόχοι βρίσκονται στο «κάδρο»
- Τρία μικρά νησιά που δεν περίμενες ότι έχουν πρωταγωνιστήσει στο νέο ελληνικό σινεμά
- Καίτη Φίνου: «Ντρέπομαι για πολλά που είμαι Ελληνίδα» - Η οργισμένη ανάρτηση μετά το εξιτήριο
- Αγγελική Ηλιάδη για το τέλος με Χρήστο Παπαμήτρου: «Υπήρξαν συμπεριφορές που ξεπέρασαν τα όρια»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.