ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
16/06/2022 11:02

Επίσημοι και ιερείς σε εξέδρα, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής μόνος στο αμαξίδιο από κάτω

Σε εγκαίνια εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο δεν είχε προβλεφθεί ειδική ράμπα με αποτέλεσμα την ώρα του αγιασμού ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης που βρίσκεται σε αμαξίδιο να είναι κάτω από την ειδική εξέδρα - Η συγγνώμη και το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επίσημοι και ιερείς σε εξέδρα, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής μόνος στο αμαξίδιο από κάτω
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Αρνητικές εντυπώσεις δημιούργησε η παράβλεψη των διοργανωτών στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, ώστε να υπάρξει ειδικά ράμπα και να βρεθεί στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα της εκδήλωσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης. Μία αμέλεια που έφερε τη συγγνώμη του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που ήταν παρόντας στην εκδήλωση.

Οι εικόνες από τα των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center προκαλούν ερωτηματικά για τους διοργανωτές, καθώς βρίσκονται οι επίσημοι και ιερείς πάνω στην εξέδρα όπου πραγματοποιείται ο αγιασμός και από κάτω, μη έχοντας τη δυνατότητα να ανέβει με το αμαξίδιό του, ο Γιώργος Καπελάκης. Το συγκεκριμένο γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα στα social media, με τον κ. Αυγενάκη να παίρνει θέση στο θέμα, εκφράζοντας δημόσια τη συγγνώμη του αλλά και τη δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν ανάλογες εικόνες στο μέλλον.

Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά:

“Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”» έγραψε ο κ. Αυγενάκης στην προσωπική του σελίδα στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΛΛΑΚΗΣ ΑΜΕΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ