Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρνητικές εντυπώσεις δημιούργησε η παράβλεψη των διοργανωτών στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, ώστε να υπάρξει ειδικά ράμπα και να βρεθεί στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα της εκδήλωσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης. Μία αμέλεια που έφερε τη συγγνώμη του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που ήταν παρόντας στην εκδήλωση.

Οι εικόνες από τα των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center προκαλούν ερωτηματικά για τους διοργανωτές, καθώς βρίσκονται οι επίσημοι και ιερείς πάνω στην εξέδρα όπου πραγματοποιείται ο αγιασμός και από κάτω, μη έχοντας τη δυνατότητα να ανέβει με το αμαξίδιό του, ο Γιώργος Καπελάκης. Το συγκεκριμένο γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα στα social media, με τον κ. Αυγενάκη να παίρνει θέση στο θέμα, εκφράζοντας δημόσια τη συγγνώμη του αλλά και τη δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν ανάλογες εικόνες στο μέλλον.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί. H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν. Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά: «Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία».

Posted by Λευτέρης Αυγενάκης on Wednesday, June 15, 2022

Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά:

“Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”» έγραψε ο κ. Αυγενάκης στην προσωπική του σελίδα στα social media.