Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη το έκανε ξανά! Λίγες ημέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ βάδην, έκανε το νταμπλ καθώς το μεσημέρι του Σάββατου κατέκτησε την πρώτη θέση και στα 20χλμ με 1:29:03 επιβεβαιώνοντας πως είναι η κορυφαία βαδίστρια αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έγινε η πρώτη αθλήτρια που καταφέρνει να κατακτήσει την πρωτιά και στις δύο αποστάσεις του βάδην, στην ίδια διοργάνωση.

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για ν' ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν' αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο. 

Στη 12η θέση τερμάτισε η έτερη Ελληνίδα αθλήτρια, η Χριστίνα Παπαδόπουλου που βελτίωσε τον προσωπικό της χρόνο τερματίζοντας σε 1:35:19.