Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς παρά τα… απόνερα της πανδημίας του κορονοϊού, όπως η έλλειψη ημιαγωγών που καθυστερεί την παραγωγή οχημάτων. Αρκετοί κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει ότι από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας θα διαθέτουν στην Ευρώπη μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία δεν θα εκπέμπουν ρύπους κατά την κίνησή τους. 

Τα οχήματα με συμβατικούς θερμικούς κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου) θα συνεχίσουν πάντως να κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους για αρκετά ακόμη χρόνια, αν και σταδιακά τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα καταστήσουν ασύμφορη για τους ιδιοκτήτες την κατοχή και χρήση τους. Πώς θα είναι όμως ο κόσμος μας σε 25 χρόνια από τώρα;

Στη συγκεκριμένη ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkawagen Group, το οποίο ελέγχει αρκετές δημοφιλείς μάρκες, από την Volkswagen, τη Skoda και την Audi μέχρι την Porsche και την Lamborghini. Ο Χέρμπερτ Ντις συμμετείχε σε διαδικτυακό chat με το κοινό, στην πλατφόρμα Reddit και όπως ανέφερε, είναι δύσκολο να προβλέψει πώς ακριβώς θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά από 25 έτη. Προσέθεσε πάντως ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν με γρήγορο ρυθμό.

«Εκτιμώ ότι όλα τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κινούνται αυτόνομα. Θα είναι πολύ ασφαλή και πιθανώς δεν θα σημειώνονται πλέον τροχαία ατυχήματα. Άνετα αυτοκίνητα, μηδενικών ρύπων, θα μας μεταφέρουν όπου θέλουμε να πάμε, οποιαδήποτε στιγμή. Θα εξακολουθήσουν πάντως να υπάρχουν ποθητές μάρκες για διαφορετικές κατηγορίες πελατών και το αυτοκίνητο θα παραμείνει το σημαντικότερο μέσο μεταφοράς. Θα είναι όμως 100% ασφαλές, άνετο και βιώσιμο», ανέφερε ο Ντις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA