Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευτυχώς αίσιο τέλος είχε μία μυστηριώδης απαγωγή που συγκλόνισε την Γαλλία. Συγκεκριμένα, μία 8χρονη απήχθη από την ίδια της την μητέρα την προηγούμενη εβδομάδα. Η αστυνομία τελικά κατάφερε και εντόπισε το κορίτσι ενώ η μητέρα της συνελήφθη ενώ, όπως έγινε γνωστό, υπεύθυνο για την απαγωγή είναι ένα κίνημα που πιστεύει στο τέλος του κόσμου και αναζητείται ο ιδρυτής του για την οργάνωσή της.

H απαγωγή της 8χρονης Mia από το σπίτι της γιαγιάς της ήταν περίεργη από την αρχή. Το κορίτσι βρέθηκε σε ένα παλιό εργοστάσιο στο χωριό Sainte-Croix, κοντά στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας. Το παράδοξο είναι όχι μόνο ότι την απήγαγε η ίδια της η μητέρα αλλά πως οργάνωσε και ολόκληρη επιχείρηση δίνοντας εντολή σε τέσσερις άνδρες να την παραδώσουν σε εκείνη.

Η μητέρα της 8χρονης, ονόματι Lola Montemaggi, συνελήφθη από την ελβετική αστυνομία.

Οι γαλλικές Αρχές κάνουν λόγο για μία «στρατιωτική επιχείρηση» η οποία είχε «προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά» μέσω διαδικτύου.

Οι άνδρες ανήκουν στο κίνημα των survivalists ή επιβιωτιστών, μία οργάνωση που πιστεύει ότι η γη θα καταστραφεί.

Γκουρού της οργάνωσης ένας παλιός γνώριμος των γαλλικών αρχών ο Ρεμί Νταγέ, ο οποίος θεωρείται ο ενορχηστρωτής της απαγωγής.

Πιστεύει στις ιστορίες συνωμοσίας και καλεί συχνά τον κόσμο μέσω βίντεο σε λαϊκό πραξικόπημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA