Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεδομένου ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώσει καθολικό περιορισμό κυκλοφορίας που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες σε όλη την Τουρκία, με σκοπό να καμφθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο NTV o Τούρκος πρόεδρος σχεδιάζει διάταγμα σύμφωνα με το οποίο θεσπίζεται ποτοαπαγόρευση για όσο διαρκεί το lockdown στη χώρα, δηλαδή μέχρι τις 17 Μαΐου. Βέβαια, χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμα, οι πολίτες κατέκλυσαν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης διαμαρτυρόμενοι με το #alkolümedokunma (μην ακουμπήσεις το αλκοόλ μου) να γίνεται πρώτο trend μέσα σε λίγες ώρες στο Twitter.

Η αιτιολογία που προβλήθηκε επισήμως ήταν ότι με τον τρόπο αυτό προφυλάσσονται τα μικρά καταστήματα που θα αναγκαστούν να κλείσουν αυτές τις περίπου 20 ημέρες, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά. 

Ο Ερντογάν είναι σκληρός πολέμιος της κατανάλωσης αλκοόλ και καπνού. Η κυβέρνησή του αύξησε τακτικά φόρους στα προϊόντα πολύ υψηλότερα από τον ρυθμό πληθωρισμού από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2002. Η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου υπέστη πλήγμα από τις εκλογές του 2018, όταν απέκτησε τεράστιες νέες εκτελεστικές εξουσίες και μια νομισματική κρίση έπληξε την οικονομία. Το ισλαμιστικό του Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), βρίσκει αντίθετους πλέον, σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε αυτό που χαρακτήρισε πανεθνικό lockdown, καθώς τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονται κοντά σε αστρονομικά για τη χώρα νούμερα, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές των γιατρών για την κατάρρευση του συστήματος Υγείας και τα κυβερνητικά ψέματα στις ανακοινώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA