Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Ισραήλ, από την καταστολή σε βάρος Παλαιστινίων διαδηλωτών από την ισραηλινή αστυνομία, σε μια ακόμη νύχτα εντάσεων σε διάφορες γειτονιές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Ενενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις» στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε νεότερη ενημέρωσή της τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, θέατρο καθημερινών διαδηλώσεων τις τελευταίες νύχτες κατά της πιθανής έξωσης παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους προς όφελος Ισραηλινών εποίκων, Παλαιστίνιοι βγήκαν πάλι χθες στους δρόμους και πετούσαν πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι περιόρισε την πρόσβαση στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ για να αποτρέψει Παλαιστίνιους να «συμμετέχουν σε βίαιες ταραχές».

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκε μια ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν θέσεις της Χαμάς. Την Παρασκευή το βράδυ, συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών κυρίως στην Πλατεία των Τεμενών οδήγησαν σε πάνω από 200 τραυματίες.

Οι ταραχές στην Ιερουσαλήμ προκαλούν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία καλούν το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης. Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος στυγνής τρομοκρατίας, ενώ και η Ιορδανία, φύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που έχει υπογράψει ειρήνη με το Ισραήλ, κατήγγειλε την «άγρια επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA