Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χωρικοί έμειναν... άναυδοι όταν βρήκαν βάτραχο ενός κιλού

Ο βάτραχος φτάνει σε μήκος τα 25 εκατοστά και το μέγεθός του φτάνει το μισό σώμα ενός βρέφους

Χωρικοί στα Νησιά Σολομώντα έμειναν άναυδοι όταν βρήκαν έναν βάτραχο στο μέγεθος ενός... μωρού, το βάρος του οποίου έφτανε το ένα κιλό! Τα πλάνα δείχνουν το αμφίβιο πλάσμα, έναν βάτραχο Cornufer Guppyi, να πετάγεται πάνω στο γόνατο ενός ντόπιου όταν είχε βρεθεί στην ύπαιθρο τον περασμένο Απρίλη.

Ο βάτραχος φτάνει σε μήκος τα 25 εκατοστά και το μέγεθός του φτάνει το μισό σώμα ενός βρέφους! Ο ιδιοκτήτης ενός μύλου ξυλείας, ο Τζίμι Χιούγκο, 35 ετών, κυνηγούσε γουρούνια στα περίχωρα της πρωτεύουσας Χονιάρα όταν συνάντησε το τεράστιο αμφίβιο. Ο Τζίμι δήλωσε: «δεν πίστευα στα μάτια μου, είναι ο μεγαλύτερος βάτραχος που έχω δει στη ζωή μου. Ήταν στο μέγεθος ενός μωρού». «Τους λέμε "κοτόπουλα της υπαίθρου" γιατί σε κάποια χωριά τους προτιμούν από τα κοτόπουλα, όμως είναι δύσκολο να τους πιάσει κάποιος», συμπλήρωσε.

«Δυο σκύλοι είχαν πιάσει τον βάτραχο, και έπαιζαν μαζί του σε εξωτερικό χώρο, έτσι κατάφερα να τον φωτογραφίσω», είπε ο Τζίμι. «Τελικά τον φάγαμε, αφού είχε ήδη πεθάνει, όμως ελπίζω την επόμενη φορά που θα δούμε έναν τέτοιον βάτραχο, να είναι ακόμα ζωντανός και θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε ζωντανό», είπε. 

Ο βάτραχος Cornufer Guppyi είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου και κατοικεί στη Παπούα Νέα Γουινέα και τα Νησιά Σολομώντα. Ο πληθυσμός του είδους μειώνεται τα τελευταία χρόνια, κυρίως όμως λόγω της υπερ-υλοτόμησης και της επέκτασης των ανθρώπινων οικισμών στο φυσικό τους περιβάλλον παρά λόγω του κυνηγιού τους.

Χημικά απορρυπαντικών ρούχων, που έχουν ανιχνευθεί σε κοντινά ποτάμια είναι πολύ βλαβερά για το ευαίσθητο δέρμα των βατράχων. Ο μεγαλύτερος βάτραχος στον κόσμο είναι γνωστός ως Γολιάθ, και κατοικεί στη ζούγκλα της κεντρικής Αφρικής, μεταξύ Καμερούν και Γουινέας Ισημερινού. Ο βάτραχος Γολιάθ μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 32 εκατοστά, και τα 3,25 κιλά σε βάρος.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#περιβάλλον #Άγρια Ζώα