Μενού
  • Α-
  • Α+

Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, ο κατσαδιασμένος για βιασμό και παιδοφιλία, Κρίστιαν Μπρίκνερ, δολοφόνησε το κορίτσι λίγο μετά την απαγωγή του στην Πορτογαλία. Η Μαντλίν ΜακΚαν είχε εξαφανιστεί στις 3 Μαΐου 2007 σε ηλικία 3 ετών από το δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο θέρετρο Πράια Ντα Λουζ, στο Αλγκράβε της Πορτογαλίας.

Διαβάστε ακόμη: Μικρή Μαντλίν-Ραγδαίες εξελίξεις: Η πορτογαλική αστυνομία ψάχνει τη σορό της στο Αλγκάβρε

Σύμφωνα με τη «Mirror», ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς, είπε ότι η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι με βάση νέα στοιχεία η Μαντλίν πέθανε στην Πορτογαλία. Ο κ. Βόλτερς υποστήριξε ότι υπάρχουν «απτές αποδείξεις» ότι ο Κρίστιαν Μπ. σκότωσε τη Μαντλίν, αλλά δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες. Όταν ρωτήθηκε που πιστεύει ότι δολοφονήθηκε η Μαντλίν, απάντησε χαρακτηριστικά, «στην Πορτογαλία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα λύσουμε την υπόθεση».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sun» αυτά τα νέα στοιχεία σχετίζονται με αρχεία τηλεφωνικών συνομιλιών και τα οποία ίσως δώσουν νέα στοιχεία για τις κινήσεις του βασικού υπόπτου. Όπως ανέφερε ότι «για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Γερμανοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι λείπουν σημαντικά κομμάτια από το παζλ σχετικά με τις κινήσεις του Κρίστιαν Μπ. στο Αλγκράβε. Αυτές οι νέες πληροφορίες μπορούν να ενώσουν κάποια από αυτά τα κομμάτια». Ο δικηγόρος του Κρίστιαν Μπ., Φρίντριχ Φούλσνερ, ανέφερε ότι ο πελάτης του «αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση».

Παραμένει προφυλακισμένος ο Γερμανός παιδόφιλος

Ο Μπρίκνερ καταδικάστηκε το 2011 σε 21 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών, καθώς με προμήθευε με μαριχουάνα VIP πελάτες. Επέστρεψε στη Γερμανία το 2018, με το ένταλμα που εκκρεμούσε για τις υποθέσεις ναρκωτικών. Παρ' όλ' αυτά, έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μίας 72χορνης Αμερικανίδας στο θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2005. Τον Δεκέμβριο του 2019, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο κατέθεσε έφεση και σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο η ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα.

Ο Γερμανός παιδόφιλος εξετάζεται και για τον μυστηριώδη θάνατο της 16χρονης Καρόλα Τίτζε το 1996. Η Καρόλα εξαφανίστηκε το πρωί της 5ης Ιουλίου ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της στο φλαμανδικό θέρετρο Ντε Χάαν στη Δυτική Φλάνδρα. Η έφηβη ήταν αγνοούμενη για έξι ημέρες προτού το πτώμα της βρεθεί βίαια ακρωτηριασμένο σε αμμόλοφους. Μέρες πριν από την εξαφάνισή της, φέρεται να την είχαν δει με έναν Γερμανό τον οποίο η αστυνομία προσπάθησε να εντοπίσει αλλά απέτυχε.

Ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος ερευνάται αν συμμετείχε στην απαγωγή ακόμα δύο παιδιών, του 6χρονου Ρενέ και της 5χρονης Ίνγκα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Koelner Stadt-Anzeiger» οι Αρχές ερευνούν αν ο 43χρονος απήγαγε τον 6χρονο Ρενέ από παραλία του θερέτρου Αλγκάρβε το 1996 στην Πορτογαλία. Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιός του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA