Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο - μόλις οκτώ μηνών - Vincenzo Mincolla με καταγωγή από την Ιταλία, έγινε στη Νέα Υόρκη το νεότερο άτομο, στο οποίο χορηγήθηκαν και οι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, αν και χρειάστηκε μόλις το 1/10 της ποσότητας που χορηγείται σε ενήλικες. Είναι ένα από τα 16 παιδιά που παίρνουν μέρος στη Φάση Ι της πειραματικής δοκιμής του εμβολίου των Pfizer/ BionTech σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 2 ετών σε 4 διαφορετικά σημεία των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για τους 30 - 44 – Πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Όπως σημειώνεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Open, το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών, με την εταιρεία να αναμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο τα ακριβή αποτελέσματα της δοκιμής που διενεργεί για τα βρέφη. Την ίδια ώρα, οι γονείς του οκτάμηνου Vincenzo, γιατροί στο επάγγελμα, σε συνέντευξή τους στην ιταλική Il Messaggero, επισήμαναν ότι το παιδί δεν παρουσίασε καμία παρενέργεια, αλλά κοιμόταν και έτρωγε κανονικά, ενώ πλέον εκκρεμούν εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι το παιδί έχει αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα.

ΕΜΑ: Νέες οδηγίες για το εμβόλιο της Pfizer

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΜΑ, το το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, το οποίο έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) μέχρι και έναν μήνα.

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA