Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον πρώτο καφέ ήπιε σήμερα, Τετάρτη (19/5), ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από πρωθυπουργό της χώρας Ζαν Καστέξ, καθώς η Γαλλία μπαίνει στο πρώτο στάδιο της πολυαναμενόμενης άρσης των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έπειτα από περισσότερους από έξι μήνες.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν κατά Ε.Ε. και Γαλλίας: «Φυλακή μουσουλμάνων η Ευρώπη»

Στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM, διακρίνονται ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Γάλλος πρωθυπουργός να πίνουν καφέ στην αυλή μίας καφετέριας στο Παρίσι. Σύμφωνα με το BFM η καφετέρια βρίσκεται στην οδό «rue de Miromesnil», η οποία βρίσκεται κοντά στο μέγαρο Elysee.

https://twitter.com/BFMTV/status/1394943997316042754?ref_src=twsrc^tfw

«Τα νούμερα είναι στη σωστή πορεία», είπε ο Μακρόν απευθυνόμενος προς τους Γάλλους δημοσιογράφους, αναφερόμενος για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος μοιράστηκε τη στιγμή στα social media, ανεβάζοντας φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία πίνει μία γουλιά καφέ, ενώ κοιτάζει τον σερβιτόρο και κάθεται απέναντι από τον Ζαν Καστέξ. «Εδώ είμαστε», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEmmanuelMacron%2Fposts%2F3143781992521032&show_text=true&width=500

Πρώτη μέρα μετά την άρση των περιορισμών

Η χώρα από τον Μάρτιο του 2020 έχει καταγράψει σχεδόν 108.000 νεκρούς από την Covid. Οι εξωτερικοί χώροι των καφέ και των εστιατορίων άνοιξαν σήμερα στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής τους, με 6 άτομα το πολύ ανά τραπέζι και μόνο μέχρι τις 21:00.

Στη Γαλλία οι εσωτερικές αίθουσες των εστιατορίων δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν παρά στις 9 Ιουνίου στο 50% της χωρητικότητάς τους, αλλά πάντα με 6 άτομα το πολύ σε κάθε τραπέζι, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00. Τα εστιατόρια και τα καφέ θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους στις 30 Ιουνίου.

Οι μολύνσεις στη χώρα επιβραδύνονται συνεχώς εδώ και τέσσερις εβδομάδες, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα μουσεία μπορούν και πάλι να υποδέχονται το κοινό --που θα φοράει μάσκα-- με μέγιστα όρια χωρητικότητας. Ανοίγουν επίσης με μέτρα τα καταστήματα παιγνιδιών και ρούχων, που δοκιμάσθηκαν σκληρά από την υγειονομική κρίση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA