Μενού
  • Α-
  • Α+

 Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις που πραγματοποίησε, χθες, Τετάρτη (13/5), έβαλε για μία ακόμη φορά στο «στόχαστρο» την Ευρώπη, αναφέροντας ότι η Ευρώπη και Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπονται σιγά σιγά σε «ανοιχτή φυλακή μουσουλμάνων», ενώ παρομοίασε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη με το περιβάλλον μίσους, που είχε δημιουργηθεί για τους Εβραίους πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Σήμερα στην Ευρώπη ζουν 6 εκατ. Τούρκοι και 35 εκατ. μουσουλμάνοι. Για τα αδέλφια μας η Ευρώπη, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ανοιχτή φυλακή. Το λέω ξεκάθαρα, δεν υπάρχει καμία διαφορά με το σημερινό κλίμα που δημιουργείται εναντίον των μουσουλμάνων, με το περιβάλλον μίσους που είχε δημιουργηθεί εναντίον των Εβραίων πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε χαρακτηρίστηκα.

Στη συνέχεια μάλιστα εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Γαλλίας και του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, εξαιτίας του νομοσχεδίου που θέλει να προωθήσει για την καταπολέμηση του ακραίου ισλαμισμού, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά και ότι αποτελεί «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας», προσθέτοντας πως είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει «αναταραχή σε εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη». 

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Γαλλίας, δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τη θρησκευτική ελευθερία. Αν γίνει νόμος του κράτους θα είναι η γκιλοτίνα στη Γαλλική Δημοκρατία. Είναι δεδομένο πως ένας τέτοιος νόμος θα προκαλέσει αναταραχή, μέσα στην τουρκική κοινότητα αλλά και σε εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στη Γαλλία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA