Μενού
  • Α-
  • Α+

Για εξαναγκασμό του Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη στη Λευκορωσία, αφού οι αρχές ανάγκασαν ένα αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ, κάνει λόγο ο πατέρας του δημοσιογράφου, Ντμίτρι.

Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία: Έλληνας μεταξύ των επιβατών που κατέβηκαν από την πτήση της Ryanair

«Νομίζω ότι τον εξανάγκασαν. Δεν είναι τα λόγια του, δεν είναι αυτός ο τρόπος που μιλάει. Είναι συγκρατημένος και νευρικός», είπε ο πατέρας του Προτασέβιτς όπως μεταδίδει το skynews

«Είναι πιθανό η μύτη του να είναι σπασμένη επειδή το σχήμα της έχει αλλάξει και φαίνεται σαν να είναι μακιγιαρισμένος. Επίσης δεν είναι δικά του τα τσιγάρα στο τραπέζι και έτσι πιστεύω ότι τον ανάγκασαν να δηλώσει ενοχή» στο βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, λέει ο Προτασέβιτς. «Ο γιος μου δεν θα μπορούσε να παραδεχθεί ότι οργάνωνε μαζικές κινητοποιήσεις, γιατί απλά δεν το έκανε. Είναι απίθανο να “συνεργάζεται” με τις ανακριτικές αρχές και νομίζω ότι απλά τον ανάγκασαν» καταλήγει.

Εναέριος αποκλεισμός και κυρώσεις της ΕΕ για την «κρατική» αεροπειρατεία του Λουκασένκο

Η ΕΕ πέρασε και επίσημα στην αντεπίθεση κατά της Λευκορωσίας χθες και αποφάσισε να επιβάλει μια σειρά από βαριές κυρώσεις στη χώρα του Αλεξάντερ Λουκασένκο , που κατηγορείται για την εκτροπή ενός αεροσκάφους με σκοπό τη σύλληψη του αντιφρονούντα δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς. 

Τα 27 κράτη-μέλη, που συνήλθαν χθες το βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν ανάμεσα στα άλλα, να κλείσει η ΕΕ τον εναέριο χώρο της σε αεροσκάφη των αερογραμμών της Λευκορωσίας. Επίσης ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποφεύγουν τις πτήσεις αεροσκαφών τους πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Οι 27 ζήτησαν την «άμεση απελευθέρωση» του αντιφρονούντα δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς και της συντρόφου του, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, που ανακοίνωσε ο Μπάρεντ Λέιντς, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έπειτα από δύο ώρες συνομιλιών στη Σύνοδο Κορυφής. Ζήτησαν επίσης, έρευνα από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας για το περιστατικό της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair στη Λευκορωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA