Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ακόμη δύο μήνες θα παραμείνει κρατούμενη η 23χρονη Ρωσίδα Σοφία Σαπέγκα, σύντροφος του Λευκορώσου δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς, η οποία συνελήφθη μετά την εξαναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο αεροδρόμιο του Μινσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS από το Μινσκ επικαλούμενο δήλωση του πατέρα της, Σεργκέι Ντούντιτς.

Διαβάστε επίσης: Λευκορωσία: Τι δείχνουν οι έρευνες για το κατασκοπευτικό «θρίλερ» με την αεροπειρατεία – Ο ρόλος του Έλληνα επιβάτη

Στο μεταξύ, βίντεο με τη σύντροφο του Ρομάν Προτασέβιτς, Σοφία Σαπέγκα, να ομολογεί ότι ενορχήστρωσε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, το 2020 στο Μινσκ, μετέδωσαν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης της Λευκορωσίας. Είναι προφανές ότι οι ομολογίες έχουν γίνει υπο καθεστώς βίας και εκβιασμού και ελήφθησαν δήθεν για να δικαιολογήσουν τις συλλήψεις, από το καθεστώς του Λευκορώσου, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Είναι απολύτως σωστό, την μετέφεραν σε φυλακή της KGB, η κράτηση της παρατάθηκε για δύο μήνες», δήλωσε ο πατέρας της Ρωσίδας φοιτήτριας που συνελήφθη μαζί με τον δημοσιογράφο την Κυριακή, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Παράλληλα, οι γονείς της 23χρονης φοβούνται ότι η κοπέλα θα υποβληθεί σε βασανιστήρια ώστε οι λευκορωσικές Αρχές να ασκήσουν πίεση στον Ρομάν Προτασέβιτς. Η Σοφία Σαπέγκα συνελήφθη και εστάλη σε διαβόητη φυλακή για πολιτικούς κρατούμενους. Ο Αντρέι Σαπέγκα και η πρώην σύζυγός του Άννα Ντούντιτς, μίλησαν σήμερα, 72 ώρες μετά που η 23χρονη οδηγήθηκε μαζί με τον Προτασέβιτς εκτός αεροπλάνου και συνελήφθησαν στο Μινσκ μετά την πτήση-θρίλερ. Όπως τόνισε ο Σαπέγκα ανησυχεί πάρα πολύ για τη Σοφία, ιδίως από τη στιγμή που έμαθε ότι η κόρη του οδηγήθηκε στο διαβόητο σωφρονιστικό κέντρο Οκρεστίνα όπου οι κρατούμενοι φέρεται να βασανίζονται με ηλεκτροπληξία, με βίαιους ξυλοδαρμούς και αναγκάζονται να παραμένουν σε συγκεκριμένες θέσεις για ώρες.

Η μητέρα της ελπίζει σε ένα θαύμα

Η μητέρα της δήλωσε πως η κόρη της είναι αθώα και ότι απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Η 23χρονη Ρωσίδα Σαπέγκα παρέμενε αποστασιοποιημένη από την πολιτική, δήλωσε η μητέρα της Άννα Ντούντιτς σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. Μιλώντας από την πόλη Λίντα της Λευκορωσίας, η Ντούντιτς τόνισε ότι φοβάται για την υγεία και την ασφάλεια της κόρης της κατά την κράτηση της.

«Φυσικά, αυτό είναι το κύριο πράγμα που φοβάμαι τώρα. Είναι ένα πολύ σκληρό κορίτσι με την ηθική έννοια. Θα τα καταφέρει, θα αντέξει, είμαι σίγουρη γι’ αυτό», είπε. Ούτε η Ντούντιτς ούτε ο δικηγόρος κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τη Σαπέγκα αφού φυλακίστηκε και δεν έχουν ενημερωθεί για τυχόν κατηγορίες εναντίον της. «Οι ελπίδες μου τώρα εναπόκειται σε ένα θαύμα και στη γνώση ότι η κόρη μου σίγουρα δεν είναι ένοχη για τίποτα. Απλώς βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή».

https://twitter.com/DanielBrobecker/status/1397265005419106313?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA