Μενού
  • Α-
  • Α+

Το βράδυ της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης (25-26/5) ένα εκπληκτικό και μοναδικό θέαμα στη Γη, αφού οι κάτοικοι του πλανήτη απόλαυσαν την Υπερπανσέληνο (ή αλλιώς «Σούπερ Σελήνη») για το 2021. Το φεγγάρι βρέθηκε στην πλησιέστερη απόσταση του από τη Γη, με αποτέλεσμα να φαίνεται μεγαλύτερο, αλλά και φωτεινότερο. Απόψε, ωστόσο, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε για ακόμη ένα βράδυ το όμορφο θέαμα της «Ματωμένης Σελήνης», η οποία θα είναι, μάλιστα, ακόμη πιο φωτεινή.

Διαβάστε ακόμη: Υπερπανσέληνος Μαΐου: Πανσέληνος και έκλειψη σελήνης συνθέτουν ένα αστρονομικό υπερθέαμα

Το συγκεκριμένο φαινόμενο στην κορύφωσή του συμπίπτει σχεδόν με μια ολική έκλειψη της Σελήνης. Αυτός είναι και ο λόγος που η πανσέληνος αυτή έχει γίνει γνωστή και ως «Ματωμένη Σελήνη», καθώς όταν το φεγγάρι εισέρχεται σε μια ολική σεληνιακή έκλειψη, φαίνεται κοκκινωπό από ορισμένες τοποθεσίες της Γης. Η «Ματωμένη Σελήνη» είχε να συμβεί από τον Ιανουάριο του 2019 και έχει συνδεθεί με πολλές θεωρίες, όπως με την «Αποκάλυψη» ή με διάφορες αστρολογικές προσεγγίσεις.

Η σύνδεση με την Αποκάλυψη

Σύμφωνα με τη Sun, κάποιοι ιεροκήρυκες, κυρίως στις ΗΠΑ θεωρούν τη «Ματωμένη Σελήνη» σαν ένα σημάδι της επερχόμενης «Αποκάλυψης». Μιλώντας για το συγκεκριμένο φαινόμενο το 2018, ο πάστορας από την Ιντιάνα, Πολ Μπέγκλεϊ είχε δηλώσει «στις 27 Ιουλίου του 2018, δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά ένα σημάδι "Αποκάλυψης" και σημαίνει ότι είμαστε στην "εποχή της Αποκάλυψης". Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες ή στο τελευταίο κεφάλαιο. Πλησιάζουμε στο τέλος της εποχής και είναι σημαντικό να το καταλάβουμε. Προχωρώντας ο χρόνος, το φαινόμενο θα γίνεται πιο έντονο και ζούμε πραγματικά το τέλος των καιρών».

Επιπλέον για να στηρίξει το επιχείρημά του ο πάστορας διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του προφήτη Ιωήλ, το οποίο αναφέρει ότι όταν το φεγγάρι γίνει κόκκινο σαν αίμα, τότε θα σημάνει το τέλος του κόσμου και τη Δευτέρα παρουσία του Ιησού Χρηστού.

Η αστρολογική σημασία

Για τους αστρολόγους η«Ματωμένη Σελήνη» έχει ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι για το ποια είναι η σημασία της. Μιλώντας στο Bustle, η αστρολόγος Λίζα Σταρντάστ δήλωσε «η έκλειψη της Σελήνης εξυπηρετεί το σκοπό της βαθύτερης κατανόησης του εαυτού μας και ανυψώνει το μυαλό μας προς την ανώτερη δύναμη», επιπλέον είχε ότι κάποια ζώδια θα επηρεαστούν λιγότερο από το φαινόμενο. Από την άλλη πλευρά ο αστρολόγος, Τζέιμι Πάρτρτριτζ είχε δηλώσει ότι δεν ήταν καλός καιρός για αλλαγές.

Το 2018 η αστρολόγος Κάθριν Γκόσεν είχε προειδοποιήσει ότι «με ανάδρομο τον Άρη και τον Ουρανό να βρίσκεται δυναμικά εντός αυτής της ειδικής πανσέληνου, τα συναισθήματα μπορεί να "τρέξουν" γρήγορα και μπορεί να ενεργήσετε γρήγορα πριν προλάβετε να σκεφτείτε. Χρησιμοποιήστε, σαν μία περίοδο συναισθηματικής επανεκκίνησης, μίας αντανάκλασης παρά σαν μία περίοδο έντονης δραστηριότητας. Παρ’ όλ’ αυτά, εάν τα έντονα συναισθήματα σας κατακλύσουν, τότε μετατρέψτε τα σε μη βίαιες ενέργειες, οι οποίες μπορεί να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα».

Μία έρευνα του 2008, η οποία δημοσιεύθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του πανεπιστημίου «Maximilian University», είχε αξιολογήσει για το πώς η ανθρώπινη συμπεριφορά συνδέεται με τους σεληνιακούς κύκλους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία, τα οποία να στηρίζουν το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει μία εγγενής σχέση ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA