Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Ινδία, αναφορικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων κορονοϊού. Μόλις λίγες ώρες αφότου ο ηγέτης του Κογκρέσου Ραούλ Γκάντι έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας Πράκας Γιαβαντεκάρ δήλωσε ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2021. «Το Υπουργείο Υγείας έδωσε έναν οδικό χάρτη για την παραγωγή 2,16 δισ. δόσεις μέχρι τότε», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη: Pfizer: Σε συζητήσεις με την Ινδία για δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Νωρίτερα την Παρασκευή (28/5), ο Γκάντι σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο εξελισσόμενος ιός ενισχύεται μέρα με τη μέρα και η άγνοια της κεντρικής κυβέρνησης για τη φύση του δίνει χώρο να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί. Ο Γκάντι δήλωσε επίσης ότι η μόνιμη λύση για την καταπολέμηση του ιού ήταν ο εμβολιασμός και ο λόγος πίσω από την κακή απόδοση της Ινδίας ήταν επειδή η κυβέρνηση δεν είχε «στρατηγική εμβολιασμού».

Η Ινδία κατέγραψε 18,6 εκατομμύρια νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, που είναι και ο χαμηλότερος αριθμός στις καθημερινές λοιμώξεις τις τελευταίες 44 ημέρες. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε σε 234,3 εκατομμύρια, ενώ πάνω από 24,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανακάμψει από τον ιό μέχρι τώρα. Με 3.660 νέους θανάτους, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τα 31,8 εκατομμύρια.

Ινδικό ΥΠΕΞ: Σημαντικό βήμα η έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού

Σε μια άλλη εξέλιξη, μια ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης της έρευνας της σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού, η Ινδία την Παρασκευή (28/5) χαρακτήρισε το γεγονός ως «σημαντικό βήμα.» Σε δήλωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δήλωσε: «Η παγκόσμια μελέτη του ΠΟΥ για την προέλευση του κορονοϊού είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Τόνισε την ανάγκη για μελέτες σε επόμενο στάδιο, καθώς και για περαιτέρω δεδομένα και μελέτες για την επίτευξη αξιόπιστων συμπερασμάτων.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA