Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Pfizer είναι σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Ινδίας για την παράδοση δόσεων του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, την ώρα που το Νέο Δελχί προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις, αναζητώντας λύσεις για περισσότερα εμβόλια στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: Δένδιας από το Σότσι: Τι θα κάνει η Ελλάδα με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

«Η Pfizer παραμένει πιστή στη δέσμευσή της με την κυβέρνηση της Ινδίας για τη διάθεση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού για χρήση στη χώρα», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της φαρμακευτικής εταιρείας στο Reuters.

Αποτελεσματικά κατά της ινδικής μετάλλαξης τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca - Τι υποστηρίζει νέα έρευνα

Τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και AstraZeneca/Oxford αποδεικνύονται αποτελεσματικά κατά της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού όσο και κατά της βρετανικής μετάλλαξης, σύμφωνα με μελέτη των υγειονομικών αρχών στην Αγγλία, ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE).

Σύμφωνα με τη μελέτη της PHE, η οποία διεξήχθη στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5 Απριλίου και 16 Μαΐου, το εμβόλιο Pfizer/BioNTech ήταν 88% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής νόσου που προκαλείται από την ινδική παραλλαγή δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, σε σύγκριση με 93% αποτελεσματικότητας κατά της βρετανικής παραλλαγής. Κατά την ίδια περίοδο διεξαγωγής της μελέτης, το εμβόλιο AstraZeneca βρέθηκε 60% αποτελεσματικό, σε σύγκριση με 66% κατά της βρετανικής παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην αγγλική κομητεία Κεντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA