Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ανώτερος σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Οκτάι Σαράλ, χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο Twitter, τα βίντεο του «αρχιμαφιόζου», Σεντάτ Πεκέρ, με τα οποία επιτίθεται σε ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) ως «σκουπίδια». Μάλιστα τον κατηγόρησε ότι με τη στάση του, είναι «στην υπηρεσία εχθρών της Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ο «αρχιμαφιόζος» Πεκέρ κήρυξε πόλεμο στον Ερντογάν

«Ο Πεκέρ με τις δηλώσεις τους, αποδεικνύει ότι είναι στην υπηρεσία εχθρών της Τουρκία και των συμμάχων του κακού εντός της χώρας. Το κράτος μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και θα χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δύναμη για να δείξει ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να ταραχθεί από τέτοιες ανοησίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σαράλ.

https://twitter.com/oktay_saral/status/1398936665041821696?ref_src=twsrc^tfw

Οι καταγγελίες στα βίντεο του Πεκέρ

Στο όγδοο επεισόδιο της σειράς βίντεο που δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube, ο «αρχιμαφιόζος» Σεντάτ Πεκέρ, απειλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποστηρίζει ότι ο ίδιος σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες έστελνε όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία.

«Και δικές μου νταλίκες με όπλα κατέληγαν στην Αλ- Νούσρα», δήλωσε στο πιο πρόσφατο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε την Κυριακή, αναφερόμενος στην οργάνωση, που σύμφωνα με τις ΗΠΑ, σχετίζεται άμεσα με την Αλ- Κάιντα. Όπως αναφέρει μάλιστα η Αλ- Νούσρα δημιουργούσε βίντεο στα οποία ευχαριστούσε τόσο τον ίδιο όσο και την Τουρκία για τα όπλα που τους προμήθευαν.

Ακόμα στο συγκεκριμένο βίντεο μιλάει για τη Λιβύη και λέει ότι ο Σάρατζ παραιτήθηκε επειδή ο Ερντογάν είχε την απαίτηση όλοι οι διαγωνισμοί να δοθούν σε Τούρκους επιχειρηματίες και όχι σε Λίβυους. Τέλος ο Πεκέρ απειλεί ότι το επόμενο βίντεό του θα αφορά στον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο και «θα λογαριαστούν οι δυο τους».

Ο «αρχιμαφιόζος» Σεντάτ Πεκέρ στα βίντεο  του, προχωρά εδώ και εβδομάδες σε απίστευτες καταγγελίες που επιβαρύνουν ανθρώπους του στενότατου περιβάλλοντος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ερντογάν, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο Σοϊλού του είχε προτείνει προστασία και τον είχε «ενημερώσει» για την έναρξη μιας έρευνας εναντίον του τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να του επιτρέψει να εγκαταλείψει την Τουρκία πριν συλληφθεί.  Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ως ανυπόστατες.

Οι κατηγορίες του 49χρονου «νονού» περιλαμβάνουν έναν μακρύ κατάλογο εγκλημάτων όπως, βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα. Σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος διαμένει σε σουίτα ξενοδοχείου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις τουρκικές αρχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA