Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβληματίζει τους ειδικούς στη Βρετανία η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, που σε συνδυασμό με τα επόμενα βήματα στη χαλάρωση των μέτρων στις 21 Ιουνίου, ίσως «εκτροχιάσει» την κατάσταση. Αν και για πρώτη φορά την Τρίτη, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από κορονοϊό, τα κρούσματα στη Βρετανία συνεχίζουν να αυξάνονται, με 3.165 την ίδια μέρα.

Διαβάστε ακόμη: ECDC: Περιορισμένα οφέλη από τον εμβολιασμό των εφήβων

Ερωτηθείς για το κατά πόσον οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν πλήρως στις 21 Ιουνίου, ο καθηγητής Άνταμ Φιν, από τη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης, παραδέχεται: «Φοβάμαι ότι μπορεί να είναι μια κακή απόφαση».

Στο ίδιο πνεύμα και ο καθηγητής Ράβι Γκούπτα, μέλος της συμβουλευτικής ομάδας New and Emerging Respiratory Virus Threats, δήλωσε ότι μία καθυστέρηση μερικών εβδομάδων στο άνοιγμα, θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μάχη της Βρετανίας ενάντια στην πανδημία.

Πόσο πρέπει να ανησυχεί στην πραγματικότητα η χώρα

Τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται στη Βρετανία, με συνολικά 20.235 την τελευταία εβδομάδα.

Η ινδική μετάλλαξη πιστεύεται ότι ευθύνεται για τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων στη χώρα και είναι το στέλεχος που έχει επικρατήσει.

Οι ειδικοί εξετάζουν τα δεδομένα αυτήν την εβδομάδα για να εξετάσουν αν ελλοχεύει κίνδυνος στο άνοιγμα της 21ης Ιουνίου. Αν και δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί η ημερομηνία της πλήρους απελευθέρωσης των περιορισμών για τον κορονοϊό, οι Βρετανοί πολίτες δεν θα πάρουν με καλό μάτι μια νέα αναβολή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror, δεδομένου ότι ο Μπόρις Τζόνσον, θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει ένα τέταρτο lockdown, δεν αποκλείεται να αποφασίσει καθυστέρηση λίγων εβδομάδων στην άρση των μέτρων, ώστε να εμβολιαστούν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι και το άνοιγμα να είναι ασφαλέστερο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA