Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μεγάλη Βρετανία: Μπλόκο ξανά στην Ελλάδα - Δεν μπαίνει στην «πράσινη λίστα»

Με δήλωσή του ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας διέψευσε τα βρετανικά δημοσίευματα που ήθελαν τον Μπόρις Τζόνσον να ανοίγει τα σύνορα προς την Ελλάδα, την περίοδο του καλοκαιριού.

Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο
Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Δια στόματος του αρμόδιου υπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, του Ματ Χάνκοκ οι Αγγλοι ρίχνουν «πόρτα» στην Ελλάδα και δεν επιτρέπουν στους πολίτες της χώρας να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά.

Νωρίτερα, υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων του βρετανικού Τύπου που ανέφερε ότι ελληνικά και ισπανικά νησιά θα συμπεριλαμβάνονταν σε μια νέα ανανεωμένη λίστα κρατών... covid free για διακοπές, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας διέψευσε τα δημοσιεύματα και κρατά τους Βρετανούς τουρίστες εντός των συνόρων.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το BBC είναι πιθανόν κάποιες χώρες να εξαιρεθούν από την πράσινη λίστα. «Πρέπει να διαφυλάξουμε την πρόοδο που έχει γίνει στην χώρα μας και θα επιτρέψουμε τα ταξίδια όταν θα είναι ασφαλές. Πρέπει να ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε χαρακτηριστικά ο Χάνκοκ στο βρετανικό δίκτυο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο independent ανάμεσα στα νησιά που αναμένεται να προστεθούν στους ασφαλείς προορισμούς βρίσκονται και πέντε ελληνικά. Όπως ανέφερε, αλλά διαψεύστηκε, αυτά ήταν η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη που κατά το δημοσίευμα ανήκουν σε χαμηλού ρίσκου προορισμούς.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ