Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαθήτρια στο Λύκειο Los Gatos της Καλιφόρνιας των ΗΠΑσήκωσε πανό κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης στο οποίο έγραψε: «Οι βιαστές δεν ανήκουν στην αποφοίτηση». Η μαθήτρια σήκωσε το πανό αυτό θέλοντας να καταγγείλει τη διεύθυνση του σχολείου που επέτρεψε σε μαθητές που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση να παρευρεθούν στην τελετή αποφοίτησης.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: 7χρονος ήρωας κολύμπησε κόντρα στο ρεύμα για μία ώρα και έσωσε τον πατέρα και την αδερφή του

Η 18χρονη Σοφία Ρόζι, σε email που έστειλε προς τη διεύθυνση του σχολείου εξήγησε ότι «Ήθελα να δείξω ότι δεν μπορεί να είναι ανεκτοί εκείνοι που έχουν προβεί σε κινήσεις σεξουαλικής βίας». Στη συνέχεια σημείωσε πως «ακούγαμε τους διευθυντές να διαβάζουν ονόματα μαθητών που έχουν προβεί σε σεξουαλικές επιθέσεις και από κάτω εμείς το κοινό, οι εκατοντάδες που τους χειροκρότησαν».

Η συγκεκριμένη μαθήτρια ανήκει σε μια ομάδα μαθητών που έχει συσταθεί για να προστατεύσει τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων εντός του σχολείου και να καταγγείλει τους δράστες. Το περιστατικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς η διεύθυνση του σχολείου επέτρεψε τους μαθητές που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια να παρευρεθούν κανονικά στην τελετή αποφοίτησής τους.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Φεβρουάριο μια μαθήτρια δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τελειόφοιτο του σχολείου. Η οικογένεια της κοπέλας πήγε στην Αστυνομία και μετά από μια «περίεργη» διαδικασία ερευνών η δίωξη σταμάτησε λόγω έλλειψης στοιχείων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA