Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Τουρκία έδειξε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά το γεγονός ότι κάποια εξ αυτών ήταν ιδιαιτέρως θετικά όπως τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το Προσφυγικό.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Απαγόρευσε τη μουσική μετά τα μεσάνυχτα στην Τουρκία - Χαμός στα social media

Μάλιστα την έντονη δυσφορία της τουρκικής πλευράς, έδειξε πρώτος και καλύτερος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε «εκτός εαυτού» σε ομιλία που παρέθεσε σήμερα, Παρασκευή, 25 Ιουνίου, δηλώνοντας ότι στην Άγκυρα έχουν ακούσει ξανά αυτές τις υποσχέσεις. Λέγοντας μάλιστα ότι «δεν πιστεύει τις υποσχέσεις της Ευρώπης» και αμφισβητώντας έτσι τη δέσμευση της Ε.Ε. Φυσικά όπως σημείωσε και η ανταποκρίτρια του Open στην Κωνσταντινούπολη, η αντίδραση αυτή από την πλευρά της Άγκυρας, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ευρώπη δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της σε Ελλάδα και Κύπρο και η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει άλλες 27 χώρες.

Οργισμένη αντίδραση και από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας

Στο πλευρό του Ερντογάν τάχθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο βρήκε την ευκαιρία με αφορμή το κείμενο των συμπερασμάτων να «ξεσπαθώσει» κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αναφέροντας ότι η Ε.Ε. Αποτελεί έρμαιό τους γιατί ουσιαστικά σε όλες τις αποφάσεις τους ακούν την Ελλάδα.

«Τα συμπεράσματα (της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) που αφορούν την Τουρκία απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και αναγκαία μέτρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις και να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και η συνεργασία», πρόσθεσε το υπουργείο, που κατηγόρησε την ΕΕ για «έλλειψη καλής θέλησης».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτίμησε επίσης πως «ο περιορισμός της συνεργασίας για το μεναστευτικό στις χρηματοδοτικές πλευρές της είναι μεγάλο λάθος» και κάλεσε σε μια «πιο στενή συνεργασία».

Βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος δήλωσε για τη χώρα μας πως το Μνημόνιο Συμφωνίας που υπεγράφη στην Αθήνα με την Τουρκία, τονίζοντας ότι ουσιαστικά η Άγκυρα είναι η μόνη που κάνει όλα τα βήματα εξομάλυνσης, ξεχνώντας δε τη Navtex που ανακοίνωσε για δραστηριότητες ασκήσεων στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου 2021.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA