Μενού
  • Α-
  • Α+

Έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για απαγόρευση της μουσικής μετά τα μεσάνυχτα στην Τουρκία, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Επανεμφάνιση του αρχιμαφιόζου Πεκέρ - «Υπάρχει μεγάλο ρίσκο να με δολοφονήσουν» 

Η απαγόρευση του Ερντογάν που ανακοινώθηκε, μετά από τρίωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έκανε... έξαλλους πολλούς Τούρκους πολίτες που υποστηρίζουν ότι επιχειρεί να επιβάλει ισλαμικές αξίες στον πληθυσμό. «Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ουδείς έχει το δικαίωμα να ενοχλεί τον άλλο νυχτιάτικα», είπε ο Ερντογάν, παραθέτοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλων περιοριστικών μέτρων από την 1η Ιουλίου.

«Δεν σας συγχωρούμε»

Η απαγόρευση του Ερντογάν προκάλεσε αντίδραση στο twitter με το hashtag «Δεν σας συγχωρούμε» (# kusurabakıyoruz) να «σκαρφαλώνει» στα trends με περισσότερα από 200.000 tweets.  Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου δημοσίευσε ένα βίντεο μήνυμα στο Twitter, λέγοντας ότι «Από την αρχή, λέμε ότι οι απαγορεύσεις είναι ιδεολογικές. Αν μιλάς Ερντογάν για ενόχληση, μάθε τότε ότι η χώρα είναι ενοχλημένη μαζί σου. Τι θα κάνεις γι’ αυτό;». 

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1407076684713664518?ref_src=twsrc^tfw

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να εκφράσουν την οργή τους για την ανακοίνωση του Ερντογάν, ορισμένοι μάλιστα κάλεσαν τους τουρίστες να μην επισκεφθούν την Τουρκία. «Μετά τις 00:00 απαγορεύεται η μουσική στη χώρα μας. Ναι, αυτή είναι η Τουρκία. Προσπαθούν να μπλοκάρουν ο,τιδήποτε σχετίζεται με την Τέχνη και τον πολιτισμό. Μας αφαιρούν μία – μία τις ελευθερίες μας», σχολίσε στο Twitter η Μελικέ Γκιουναϊντίν.

https://twitter.com/_cagcak/status/1407034723373834244?ref_src=twsrc^tfw

«Η μουσική δεν είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας. Είμαστε ένας από τους τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων. Προσπαθούμε να πούμε ότι αυτό είναι ιδεολογικό, πέρα ​​από αμέλεια. Πόσο καιρό μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί ενάντια στην παρέμβαση στις τέχνες, την ψυχαγωγία, τον τρόπο ζωής; Είναι προφανές ποιος είναι ο τρόπος ζωής που θέλει η κυβέρνηση», ανέφερε το συγκρότημα Redd. Ο ράπερ Ağaçkakan κάλεσε τους ακόλουθούς του και θαυμαστές του στο πάρκο Mehmet Ayvalıtaş στο Kadıköy της Κωνσταντινούπολης για μια «μίνι συναυλία».

https://twitter.com/Welmour/status/1407104796184788993?ref_src=twsrc^tfw

Ο Ερντογάν, που κυβερνά με διατάγματα εδώ και τρία χρόνια, έχει δεσμευτεί να αναδείξει μια νέα γενιά πιστών μουσουλμάνων Τούρκων ανοίγοντας ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία και αυξάνοντας τους φόρους στο αλκοόλ και τα είδη καπνού ταχύτερα και από τον πληθωρισμό. Τον περασμένο Απρίλιο η κυβέρνησή του απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ στη διάρκεια του lockdown.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA