Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Cameron Clapp έχασε και τα δύο του πόδια καθώς και το δεξί του χέρι όταν χτυπήθηκε από τρένο το 2001. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα περπατούσε ποτέ ξανά. 20 χρόνια αργότερα, ο τριπλά ακρωτηριασμένος θαρραλέος άνδρας κάνει σέρφινγκ, τρέχει σε μαραθώνιους, κάνει σκι και τώρα περπάτησε στη σκηνή για να λάβει το πτυχίο του.

Ήταν 15 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν ο νεαρός από την Καλιφόρνια παρέα με τον δίδυμο αδελφό του και λίγους φίλους έστησαν ένα αυτοσχέδιο μνημείο προς τιμήν των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Για να αντιμετωπίσει το συναισθηματικό φορτίο από την πολύνεκρη τραγωδία, η παρέα των νεαρών το έριξε στο ποτό. Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Cameron απομακρύνθηκε από τους φίλους του και αποκοιμήθηκε εκεί κοντά, στις ράγες. Εκεί ήταν που τον χτύπησε μια εμπορική αμαξοστοιχία. Όταν τελικά ξύπνησε, βρέθηκε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου και αμέσως κατάλαβε ότι είχε χάσει τα πόδια και το δεξί του χέρι μετά από έναν τραυματικό ακρωτηριασμό, που οι περισσότεροι στη θέση του δεν θα είχαν επιβιώσει.

https://www.instagram.com/p/CQoZh1iqP4Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loadinghttps://www.instagram.com/p/CEZ9PQsJ7zt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μετά το περιστατικό, οι γιατροί του είπαν να «πάρει ένα καλό αναπηρικό καροτσάκι» καθώς δεν προέβλεπαν πως θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει ποτέ, αλλά ο Cameron δεν τους άκουσε. Πέντε μόλις μήνες μετά την απώλεια των ποδιών του, περπατούσε ήδη μόνος του χάρη στα προσθετικά άκρα που έβαλε και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω. «Πάντα ήμουν μαχητής, αποφασισμένος άνθρωπος και αυτό ήταν μια νέα πρόκληση για μένα», είπε. «Δεν θυμάμαι το ατύχημά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Κι ίσως αυτό να είναι καλό γιατί πιθανότατα ήταν κάτι πολύ οδυνηρό όταν συνέβη».

https://www.instagram.com/p/CMp4RNjpmxj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά των γιατρών, ο Cameron δεν το έβαλε κάτω και με τα νέα του προσθετικά μέλη επέστρεψε στον αθλητισμό όπως έκανε και πριν το ατύχημά του. Κάνει σερφ, σκι και snowboarding, τρέχει σε μαραθώνιους με τα προσθετικά του άκρα και ταξιδεύει σε ολόκληρες τις ΗΠΑ διηγούμενος την απίστευτη ιστορία επιβίωσής του σε άλλους ακρωτηριασμένους, σε βετεράνους πολέμων, σε εφήβους και μέλη της ιατρικής κοινότητας. «Όταν συναντώ νέους ακρωτηριασμένους, το πρώτο που κάνω είναι να τους συγχαρώ που επέζησαν και να τους καλωσορίσω στο “κλαμπ”. Όλη μου η προσπάθεια εστιάζεται στο να τους διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολο και αν φαίνεται αυτό που αντιμετωπίζουν, υπάρχουν άνθρωποι δίπλα τους πρόθυμοι να τους βοηθήσουν. Δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά μια νέα αρχή».

https://www.instagram.com/p/CO34cU5J3wH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πριν από λίγες μέρες, στις 13 Ιουνίου, παρέλαβε το πτυχίο του στην Κοινωνιολογία, ολοκληρώνοντας μετ' επαίνων τις σπουδές του στο Κρατικό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Χρησιμοποιώ τις εμπειρίες μου απ’ όλα όσα πέρασα για να δώσω ελπίδα, να δείξω ότι όλα είναι εφικτά. Η αποφοίτησή μου είναι ένα νέο κεφάλαιο της προσωπικής μου ιστορίας. Μου έλεγαν δεν θα ξαναπερπατήσω, αλλά εγώ πήγα περπατώντας με τα υπερσύγχρονα προσθετικά μου άκρα να παραλάβω το πτυχίο», λέει.

https://www.instagram.com/p/CQUjV0dpc7d/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA