Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τακτική που κάνει συχνά πυκνά αναπαράγοντας fake news ή μισές αλήθειες κατέφυγε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποπίπτοντας σε νέα γκάφα αναφορικά με το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη δήλωση που είχε κάνει λέγοντας ότι πραγματοποίησε την τρίτη δόση του εμβολίου, τη στιγμή που 50 εκατομμύρια πολίτες στην Τουρκία, περιμένουν ακόμα να εμβολιαστούν, τώρα κατέφυγε και κατά της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Έξαλλος με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία

Όπως είπε σε κομματική εκδήλωση του AKP στο Χατάι οι προηγμένες χώρες χρεώνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μάλιστα έκανε και συγκεκριμένη αναφορά στην Αγγλία δηλώνοντας ότι χρεώνει 100 στερλίνες το εμβόλιο. «Δείτε αδέρφια μου, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, ξέρατε ότι οι πιο ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, χρεώνουν το εμβόλιο; Πληρώνουν περίπου 100 στερλίνες στην Αγγλία. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο πράγμα», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε, χθες, Παρασκευή.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς σύμφωνα με την τουρκική έκδοση του BBC το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Βρετανία διεξάγεται χωρίς χρέωση για τους πολίτες και μέχρι στιγμής 43 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και 32 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Με ανάρτηση του στο Twitter, o χειρουργός σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Basildon & Thurrock της Βρετανίας Τουρχάν Τζομέζ έγραψε χαρακτηριστικά:

«Εργάζομαι για το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ και 10 χρόνια. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι δωρεάν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρόεδρος θα έπρεπε να επανεξετάσει τους συμβούλους του». Παράλληλα παρέθεσε το βίντεο της δήλωσης του Ερντογάν.

https://twitter.com/ComezTurhan/status/1408508244998377473?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA